Tapasplank om te delen: op 4 manieren

Een tapasplank is erg handig als aperitief. We stellen 4 verschillende tapasplanken voor: vegetarisch, vlees, vis en kant-en-klaar.
Je kiest zelf welke hapjes passen bij jouw keuken, budget en klanten. Eenvoudig of verfijnd? Graag vegetarisch? Meer of minder werk? Combineer deze tot 1 of meerdere feestelijke aperitiefplanken.

Snel naar volgende tapasplank:

Tapas 1: vegetarisch

1. Muhammara-toast 

  • Crackers (121431) of pinsa (126240)
  • Terrine van bloemkool, broccoli en wortels (125511)
  • Muhammara (125810)
  • Cress (119773)

Allergenen: noten, sojabonen, granen, selderij

2. Artisjok-hapje

  • Tapenade van gegrilde artisjok (120819)
  • Artisjokharten (48565)
  • Groentechips (121618)

Allergenen: /

3. Bruschetta

  • Stokbrood met kruidenboter (125595)
  • Chunky salsa tomato (123443)
  • Cress (119773)

Allergenen: melk

4. Edamame-dip

  • Edamame-pesto (125809)
  • Grissini met sesam (121286) of toastbrood (124504)

Allergenen: eieren, melk, sesamzaad, granen, sojabonen

5. Hartig taartje

Mini-quiche in 5 smaken (122411)
Allergenen: eieren, melk, noten (amandelen, tarwe)

Recept aanpassen aan je gasten & budget? Makkelijk dankzij onze tips

Bespaar tijd en geld

Gebruik artisjokharten uit blik (10947) in plaats van diepvries voor het artisjok-hapje. Dat is niet alleen goedkoper, maar ook minder werk. Deze moet je niet meer koken. Snijd de artisjok doormidden en schik de tapenade en groentechips erop.

Extra hapje? 

Griekse mezze (125704) past ook bij deze tapasplank. Serveer het in een mooi schaaltje.

Tapas 2: klaar in 1-2-3

1. Aubergine met coquille 

  • Pinsa (126240)
  • auberginekaviaar (125685)
  • Terrine van sint-jakobsschelp (125509)

Bak de Pinsa in een voorverwarmde oven van 250° C gedurende 5 minuten. Snijd in gewenst formaat. Schik daarop de auberginekaviaar en een stukje terrine.

Allergenen: allergenen: eieren, vis, melk, sojabonen, granen, weekdieren

2. Glaasjesmix

  • Aperoglaasjes in 3 smaken (122614)

Allergenen: eieren, vis, melk, noten (cashewnoten, tarwe)

3. Aperowafel

  • Hartige wafeltjes in verschillende smaken (124615)

Allergenen: eieren, vis, melk, granen, sojabonen, selderij

Recept aanpassen aan je gasten & budget? Makkelijk dankzij onze tips

Nog meer hapklare tapas? 

Voeg de chik'n cones toe, een leuk hapje met kip en deeg (126069).

Of ga voor aperitiefhapjes Belleville: creatieve, hartige toastjes (126230).

Tapas 3: uit de zee 


1. Rillettes

  • Rillette van tonijn (124524) of rillette van zalm (124525)
  • Crackers black pepper (122105)

Allergenen: vis, melk, granen, sesamzaad, sojabonen, mosterd

2. Pittige oester

  • Oester (123634, 123635, 123636 of 123637)
  • Pittige hummus (113890)
  • Zeewierkaviaar (119467)
  • Cress (119768)

Allergenen: sesamzaad, weekdieren

3. Kroepoekhapje met zalm

  • Gerookte zalm (119975)
  • Grijze garnalen (120751)
  • Cocktailsaus (35916)
  • Tomaat (124741)
  • Kroepoek (123329)

Allergenen: schaaldieren, granen, eieren, vis, mosterd

4. Tonijncarpaccio

Carpaccio van tonijn (126134) met zeekraal (119790)
Allergenen: vis

5. Gravad Lax

Gravad Lax zalm (126093) met cress (119773)
Allergenen: vis

Recept aanpassen aan je gasten & budget? Makkelijk dankzij onze tips

Tijd besparen? 

De gerookte zalm is ook beschikbaar in voorgesneden sneetjes van 20 g (119969). Dit is eenvoudiger in je keuken. Én zo weet je op voorhand de foodcost per portie.

Tapas 4: met vlees 

1. Iberico

Spaanse charcuterie: Chorizo, Serrano, Salsichon en Lomo van Iberico (125892)
Allergenen: melk, sojabonen

2. Wraps

Wraps (60398) met beleg naar keuze: pesto (123441), gerookte ham (114655), ... 
Allergenen: granen, melk

3. Kroketje van hert

Artisanale, handgerolde wildkroketten (124601)
Allergenen: melk, eieren, granen, selderij

4. Pittig bitter-zoet

  • Rundvleesbitterballen (107723)
  • Mosterd (121048)
  • Uienconfijt (115841)

Allergenen: melk, granen, selderij, mosterd

5. Ravioli met eend

  • Ravioli funghi truffel (121967)
  • Gerookte eendenborst (108038)
  • Kaascrème met truffel (126043)
  • Verse truffel (115932)
  • Verse rozemarijn (115427)

Kook de ravioli beetgaar. Schik een sneetje eendenborst en wat kaascrème op de ravioli. Werk af met truffel en rozemarijnblaadjes.

Allergenen: melk, eieren, granen

Recept aanpassen aan je gasten & budget? Makkelijk dankzij onze tips

Minder werk in je keuken? 

Bespaar tijd door enkele hapjes te vervangen door een kant-en-klaar product:

  • Kies voor een party mix van SadieToast (126161) in plaats van het raviolihapje. Dat zijn snacks in mini-formaat: pita, worstenbroodjes, croques monsieurs en pizzaatjes.
  • Of maak niet zelf wraps, maar gebruik de voorgesneden mini-wraps (126171). Dit zijn 3 soorten: gerookte zalm, gerookte ham en kippenwit.

Ontdek ook: