Traybake groenten middle eastern met feta

 1 kilogram      Hoofdgerecht   

Foodcost-tips: 

  1. Groenten worden steeds belangrijker op het bord. Dit geeft een enorm voordeel voor je foodcost. Besteed daarom extra aandacht aan je groentebereidingen.
  2. Je kan dit gerecht afwerken met feta, maar ook met kleine mozzarellabolletjes. Verwarm het geheel eventueel nog even onder de grill.
  3. Combineer verse groenten met diepvriesgroenten. Zo houd je je foodcost nog beter onder controle. Gaar je diepvriesgroenten apart of voeg ze pas later toe aan je ovenschotel.
  4. Serveer lauw, koud, of warm.

Ingrediënten voor 1 kilogram:

Traybake:

  • 134 g jonge wortelen met loof
  • 134 g wortel purper
  • 134 g pastinaak los
  • 134 g bietjes chioggia
  • 134 g gele rapen
  • 134 g aardappel charlotte primeur
  • 54 g olijfolie extra bio
  • 1 g peper wit gemalen (muntok) Isfi
  • 2 g grof zout atlantische zee Marsel
  • 11 g knoflook
  • 5 g rozemarijn

 

Afwerking:

  • 108 g kaas griekse feta kolios
  • 13 g pot kruidenmix medina

Allergenen: melk, selderij
Bereidingswijze: lees verder hieronder

Bereidingswijze

Traybake:

  • Snijd de aardappelen in 4 of 6 parten en meng deze vervolgens met rozemarijn en looktenen. Wentel het geheel door wat olijfolie.
  • Snijd de rapen grof en wentel ze eveneens door een weinig olijfolie.
  • Snijd de bieten in 4 of 6 parten (ongeveer zo groot als de aardappelen) en besprenkel ook met een beetje olijfolie.
  • Was de bospeentjes, haal het loof eraf maar laat het heel. Voeg een beetje olijfolie toe.
  • Kleur de groenten soort per soort op een bakplaat (op bakpapier) in de oven.
  • Meng de geroosterde groenten. Warm de gewenste portie op en kruid met peper en zout.

 

Afwerking:

  • Om af te werken bestrooi je de traybake met wat Medina-kruidenmengeling en verdeel je de feta erover.