Vegan brownie met sinaasappel

 6 personen      Dessert

in samenwerking met

vegan brownie met sinaasappel

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 250 g gekookte rode biet (en kookvocht) (29807)
  • 250 g bloemsuiker (53535)
  • 200 g pure chocolade (70370)
  • 150 g Alpro Greek Style Natuur (120750)
  • 125 g zelfrijzende bloem (17486)
  • 100 g Alpro plantaardige margarine (67100)
  • 25 g cacaopoeder (23711)
  • 1 eetlepels bakpoeder (53432)
  • De zeste en 2 eetlepels appelsiensap (123380)


Allergenen: Sojabonen en lactose
Bereidingswijze: lees verder hieronder

Bereidingswijze

  • Leg een vel bakpapier in een bakvorm (20x20cm) en verwarm de oven voor op 180°C.
  • Hak de rode biet met een handmixer of een blender (maar stop alvorens het vloeibaar of papperig wordt). Verwarm de chocolade en de margarine in een sauspan, roer alles door elkaar tot beide gesmolten zijn.
  • Zet vervolgens het vuur uit en roer de rode biet, sinaasappelzeste en –sap, de suiker en de Alpro Greek Style Natuur onder de chocolade.
  • Zeef de bloem boven een kom, samen met het cacaopoeder en het bakpoeder, roer vervolgens de droge ingrediënten bij de chocolade-bietenmix en giet alles samen in de bakvorm. Bak het gedurende 45 minuten.
  • Serveer warm met een genereuze schep van bijvoorbeeld Alpro Greek Style Natuur, of Alpro Vanille-ijs.