Gevulde groenten met bolognaise

       10 personen       Hoofdgerecht      korte bereidingstijd       Vegan

In samenwerking met  Coertjens

Ingrediënten

  • 10 ronde courgettes, deksel verwijderd en uitgehaald
  • 5 grote rode paprika’s, gehalveerd, zaadlijsten verwijderd
  • Verse salie, fijn versneden
  • 1 dl olijfolie

Voor de vulling:

  • 2,7 kg veggie bolognaise Theo Coertjens (125415)
  • 500 g gratineerkaas (123780)
  • 1 courgette en 2 paprika’s, schoongemaakt en in kleine blokjes gesneden
  • 1 dl olijfolie
  • Verse salie

  Bespaar tijd én geld dankzij halfafgewerkte producten, zoals de veggie bolognaisesaus of chili sin carne van Coertjens
  Zorg zelf voor een creatieve afwerking: extra groenten, (vegan) kaas, verse kruiden, ...

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180°C.
  2. Schik de schoongemaakte courgette en paprika op de ovenschaal, besprenkel met de oliefolie en wat saliesnippers en plaats 10 min in de oven. Laat de groenten uitlekken.
  3. Voor de vulling: Verhit de olijfolie en stoof er de paprika-courgetteblokjes in aan. Meng er de veggie bolognaisesaus onder. Laat even doorstoven.
  4. Vul de paprika en courgettes met de veggie bolognaisesaus en bestrooi met de kaas.
  5. Laat gratineren onder de grill.
  6. Serveer of laat afkoelen en verkoop in uw presentatietoog.

Nog meer plantaardige recepten

Voor je hoofdgerecht:

Voor je dessert:

Nog meer inspiratie? 

Tips voor je menuOntdek praktische tips en recepten over veggie en vegan koken, zoals:

 Inspirerende recepten 
 Veggie met lage foodcost 
 Do's en don'ts voor je menu 
 Hoe vervang je een ei?

ONTDEK AL ONS VEGGIE-ADVIES  

Ook interessant voor jou