Gehaktballetjes met puree en smeuïg sausje  

 10 personen      Hoofdgerecht       Vegetarisch & vegan      40 min.      Foodcost: € 4 - 6

In samenwerking met

 In samenwerking met Flora Professional In samenwerking met Violife In samenwerking met Greenway In samenwerking met Ardo

Ingrediënten voor 10 personen:

  • 80 plantaardige gehaktballetjes Greenway (120732)
  • 2 dl Phase® Plus (66136)
  • 40 jonge wortels beetgaar gekookt Ardo (48928)
  • 800 g beetgaar gekookte broccoliroosjes Ardo (48889)
  • 1,2 kg aardappelpuree (121682)
  • 200 g Violife® geraspt Mozzarella smaak (123781)

Voor de saus

  • 4 dl groentebouillon (110382)
  • 4 dl FloraPlant® 15% (123206)
  • 300 g Violife® geraspt Mozzarella smaak (123781)
  • 200 g Violife® geraspt Gouda smaak (123780)

Bereidingswijze: lees verder hieronder

Bereidingswijze

  • Warm de Phase® Plus en bak er de balletjes in aan. Haal uit de pan en zet er de verschillende groenten in aan. Doe er de balletjes terug bij en warm samen door.
  • Warm de puree.
  • Maak de saus door bouillon en FloraPlant® 15% samen op te koken en af te werken met de Violife®, laat even inkoken.

Presentatie

  • Serveer de balletjes groenteschotel met daarbij de puree.
  • Werk deze af met extra geraspte Violife® Mozzarella smaak.
  • Werk af met de vegan kaassaus. 

Tips van de chef

  • Met één saus bedien je elke gast, ongeacht hun dieetwensen. De Violife® smaak & structuur zal je helpen om de lekkerste 100% plantaardige kaassaus te serveren. 


Wist je dat

  • Phase® brandt niet aan, spettert niet en kan herhaaldelijk hergebruikt worden.
  • FloraPlant® 15% is een sterke binder, die zelfs bij het terug opwarmen zijn binding niet verliest. Zuren, citroen of limoen noch alcohol kunnen deze ‘room’ laten schiften. 

Nog meer inspiratie? 

Tips voor je menuOntdek praktische tips en recepten over veggie en vegan koken, zoals:

 Inspirerende recepten 
 Veggie met lage foodcost 
 Do's en don'ts voor je menu 
 Hoe vervang je een ei?

ONTDEK AL ONS VEGGIE-ADVIES  

Ook interessant voor jou