Luchtige, allergenenvrije chocolademousse

 10 personen      Hoofdgerecht

In samenwerking met  Flora Professional


Ingrediënten:

  • 1 L Flora Professional Plant 31% All Purpose (121783)
  • 100 g bloemsuiker
  • 500 g vegan chocolade, vb. Callebaut callets 811

Bereidingswijze: lees verder hieronder


Dit recept is éxtra mileuvriendelijk

Overschakelen naar plantaardig = beter voor onze planeet

Gebruik je voortaan elke dag dit recept voor je chocolademousse
  dan verlaag je de ecologische voetafdruk met 1589 kg CO² per jaar.
  dit komt overeen met de voetafdruk van het gebruik van :
= 15 weken een combi oven aanzetten
= 11 weken een grote koelkast aanzetten
= 45 weken lang een industriële vaatafwas gebruiken

Bereidingswijze

  1. Smelt de chocolade in de microgolf oven of 'au bain marie'. Laat afkoelen op kamer temperatuur.
  2. Klop de FloraPlant 31% licht lobbig en meng daarna met de suiker.
  3. Meng de chocolade met de room (in twee delen).
  4. Plaats minimum 6 uur in de koeling.
  5. Serveer in 'quenelle' of in glas en werk af met geraspte chocolade en wat extra opgeklopte FloraPlant 31%.

Of check de video hieronder!

Nog meer plantaardige recepten

Voor je hoofdgerecht:

Voor je dessert:

Nog meer inspiratie? 

Tips voor je menuOntdek praktische tips en recepten over veggie en vegan koken, zoals:

 Inspirerende recepten 
 Veggie met lage foodcost 
 Do's en don'ts voor je menu 
 Hoe vervang je een ei?

ONTDEK AL ONS VEGGIE-ADVIES  

Sorry, item "etalage-violife-2023" bestaat niet.


Sorry, item "etalage-flora-2023" bestaat niet.


Sorry, item "etalage-greenway-2023" bestaat niet.

Ook interessant voor jou