Ingrediënten voor 10 personen:
Voor de spek van aubergine en rijstpapier
- 1 kg aubergines in dunne repen (29622)
- 4 - 5 vellen rijstpapier (114333)
- Marinade:
- 75 ml ahornsiroop (123473)
- 75 ml sojasaus (34341)
- 150 ml olijfolie (66165)
- 15 ml bleke miso (123274)
- 6 g knoflookpoeder (36335)
- 6 g gerookte paprikapoeder (34473)
- 6 g zout (112418)
- 4 g zwarte peper (110762)
Voor de risotto
- 500 gr risottorijst (11785)
- 1 kg preien (dunne halve ringen) Ardo (48964)
- 500 g diepvrieserwtjes Aro (48860)
- 1,8 l groentebouillon (74506)
- 250 ml Flora Plantaardige room (123206)
- 4 el edelgist (= gistvlokken of nutritional yeast, is niet hetzelfde als gewone gist)
- olijfolie (66165)
- tijm (36573)
- peterselie (53318)