Portobello gevuld met groene rijst, linzen en prei

 10 personen      Hoofdgerecht       Vegetarisch & vegan

In samenwerking met

 In samenwerking met Flora Professional In samenwerking met Violife  In samenwerking met Ardo  In samenwerking met Eva vzw


Ingrediënten voor 10 personen:

  • 10 stuks portobello's (119750)
  • 600 g rijst (11436)
  • 1 kg preiwit, fijngesneden (48963)
  • 10 g look, fijngehakt (29809)
  • 500 g witte bonen uit blik, uitgelekt (123883)
  • 250 g rode linzen (121860)
  • 500 g spinazie (53342)
  • 50 g bieslook, fijngesneden (53315)
  • 50 g peterselie, gehakt (53318)
  • 500 g yoghurt greek style natuur (120750)
  • 100 g plantaardige boter bakken en braden (67054)
  • ras el hanout (105732)
  • 3 dl zonnebloemolie (66159)
  • 3 dl Flora Plantaardige room (123206)

Bereidingswijze: lees verder hieronder

Bereidingswijze

  • Doe de rijst in een GN met dubbele hoeveelheid water en zout, 20 min op 200 C° in de oven.
  • Laat de rode linzen opkoken gedurende 2-tal minuten tot ze net beetgaar zijn. Afgieten, afspoelen, opzij zetten.
  • Mix de zonnebloemolie met de rauwe spinazie en een snuif zout, zet opzij
  • Haal de steeltjes van de portobello’s en cutter ze grof. Leg de Portobello’s in een licht geoliede GN.
  • Stoof de gehakte steeltjes aan in zonnebloemolie samen met de look en de prei. Zet het vuur uit.
  • Prak de witte bonen grof en voeg toe aan de groenten. Meng de groene olie eerst kort door de rijst en voeg deze dan ook toe aan de groenten. Kruiden met zout en Ras el Hanout.
  • Alles kort mengen en de portobello’s hiermee royaal opvullen. De rijst met groenten die teveel is, kan je tussen de paddestoelen verdelen.
  • Afkruiden met peper en garen in de heteluchtoven op 160 C° gedurende 15 min tot de paddenstoelen beetgaar zijn.
  • Werk af met een scheutje room en strooi de rode linzen over de schotel als garnituur.
  • Meng de verse kaas (Violife) met de peterselie en de bieslook, serveer apart.

Tips van de chef

  • Als je plantaardige room wat frisser wil, roer er dan wat citroensap door.
  • Je kan natuurlijk veel variaties maken met de ingrediënten van dit gerecht.
  • Vul de grote Portobello’s iets minder dan de kleinere, zodat de porties ongeveer gelijk zijn. Je kan er ook restjes groenten, rijst en granen in verwerken.
  • Het volledige gerecht is snel te serveren want alles zit in één GN.
  • Ook ideaal als takeawaygerecht.

Nog meer inspiratie? 

Tips voor je menuOntdek praktische tips en recepten over veggie en vegan koken, zoals:

 Inspirerende recepten 
 Veggie met lage foodcost 
 Do's en don'ts voor je menu 
 Hoe vervang je een ei?

ONTDEK AL ONS VEGGIE-ADVIES  

Ook interessant voor jou