Tiramisu panna cotta

 10 personen      Dessert       Vegetarisch & vegan

In samenwerking met

 In samenwerking met Flora Professional  In samenwerking met Eva vzw  

Ingrediënten voor 10 personen:

  • 1 l Flora Professional room plantaardig 15% (123206)
  • 100 ml sterke koffie (118900)
  • 120 ml agavesiroop (124731)
  • 3 g agar agar (106739)
  • 1 snufje zout (36601)
  • 20 g cacaopoeder (23711)
  • 50 ml Alpro Sojadrink ongezoet (23326)

Voor de afwerking: (optioneel)
  • speculaas (64695)
  • vegan chocoladeparels (107284)
  • Slagroom (121783)

Bereidingswijze: lees verder hieronder

Bereidingswijze

Bereiding koffie panna cotta

  • Doe 500 ml room samen met de koffie, 1,5 g agar agar, 60 ml agave en een snufje zout in een steelpan en laat op een zacht vuur kort indikken
  • Verdeel de koffie panna cotta over glaasjes en laat opstijven.

Bereiding chocolade panna cotta

  • Doe de overige 500 ml room in een blender met het cacaopoeder, sojadrink, overige agavesiroop en agar agar.
  • Mix deze glad.
  • Giet in een steelpan en laat indikken op een zacht vuurtje.
  • Giet deze mengeling over de opgesteven koffie panna cotta. Laat het geheel volledig opstijven.

Presentatie

  • Werk af met verkruimelde speculaasjes en/of chocoladeparels en een flinke toef plantaardige slagroom.

Tips van de chef

  • Laat de panna cotta opstijven in take-away glaasjes; ideaal om mee te nemen!

Wist je dat

  • Flora Plant 31% kan perfect opgeklopt worden, voor zowel hartige als zoete gerechten. Houdt perfect stand om warme gerechten mee af te werken: smelt niet gelijk uit. Het blijft 4 uur stabiel na opkloppen.

  • Plantaardige room is beter voor onze planeet. Gebruik je voortaan 1 liter FloraPlant 31% per dag ipv zuivelroom 31%, dan verlaag je na 1 jaar je voetafdruk met 1589 kg CO2. Dit komt overeen met:
    - 81 dagen een frigo gebruiken
    - 106 dagen een combi-oven aanzetten
    - of 318 dagen lang een industriële vaatafwas gebruiken!

 

Nog meer inspiratie? 

Tips voor je menuOntdek praktische tips en recepten over veggie en vegan koken, zoals:

 Inspirerende recepten 
 Veggie met lage foodcost 
 Do's en don'ts voor je menu 
 Hoe vervang je een ei?

ONTDEK AL ONS VEGGIE-ADVIES  

Ook interessant voor jou