Dadel brownie met chocomousse
door sterrenchef Bart De Pooter**

 10 personen      Dessert       Vegan

In samenwerking met  Flora Professional


Ingrediënten

Voor de brownie

  • 250g Flora Professional Plant 15% (123206)
  • 50g plantaardige boter
  • 150g dadels ontpit
  • 150g banaan in stukjes
  • 1 st vanillestok
  • 10gram zoethout
  • 30g cacaopoeder
  • 20g havermout
  • 5g bicarbonaat
  • 50g gele rozijnen
  • 50g gedroogde abrikoos
  • 50g pijnboompitten
  • 100g Callebaut 811 chocolade


Voor de dadel chocomousse

  • 500g FloraPlant 31% (121783)
  • 300g Callebaut chocolade 811
  • 100g dadels ontpit gesneden en brunoise (vb. Medjoul dadels)
  • 3g vegetarische gelatine

 

Dit recept is éxtra mileuvriendelijk

Overschakelen naar plantaardige FloraPlant is beter voor onze planeet

Gebruik je plantaardige ipv dierlijke producten (500g Flora 31%, 250g Flora 15% en 50g plantaardige boter)
  dan bespaar je 3,3 kg CO²-uitstoot en 3,2 m² landgebruik.
  als je 10 mousses maakt per dag, 1 jaar lang (260 dagen open), dan komt dit overeen met: 
= 58 dagen een combi-oven aanzetten
= 44 dagen een grote koelkast laten draaien
= 173 dagen een industriële vaatafwas gebruiken

Bereidingswijze

Voor de dadel chocomousse

  1. Chocolade smelten.
  2. Dadels toevoegen.
  3. Geweekte gelatine toevoegen op 40°C.
  4. De opgeslagen FloraPlant 31%, geïnfuseerd met zoethout, zacht onderspatelen op 30°C.

 

Voor de brownie

  1. Week de dadels door ze 1 uur net onder te zetten in een kommetje met water. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Mix de dadels met hun water, de banaan, de FloraPlant 15%, de gesmolten Vioblock en het vanille aroma in een blender.
  3. Doe het mengsel in een grote kom, en voeg het cacaopoeder, de havermout en het bicarbonaat toe.
  4. Meng grondig. Smelt de pure chocolade zachtjes au bain-marie en voeg toe aan het mengsel.
  5. Hak de pijnboompitten en gedroogd fruit fijn.
  6. Hou een beetje gedroogd fruit apart om te decoreren.
  7. Voeg de rest toe aan het andere mengsel zodat je een beslag krijgt.
  8. Vet een vierkante bakvorm in met wat Vioblock.
  9. Vul de bakvorm met het beslag en bak ongeveer 25 minuten op 180°C.
  10. Haal de brownie uit de oven en laat afkoelen.
  11. Eens afgekoeld, haal de brownie uit de bakvorm en snij in rechthoeken en dresseer met de chocomousse.
  12. Werk af met de resterende fruit mix.

Nog meer plantaardige recepten

Voor je hoofdgerecht:

Voor je dessert:

Nog meer inspiratie? 

Tips voor je menuOntdek praktische tips en recepten over veggie en vegan koken, zoals:

 Inspirerende recepten 
 Veggie met lage foodcost 
 Do's en don'ts voor je menu 
 Hoe vervang je een ei?

ONTDEK AL ONS VEGGIE-ADVIES  

Sorry, item "etalage-violife-2023" bestaat niet.


Sorry, item "etalage-flora-2023" bestaat niet.


Sorry, item "etalage-greenway-2023" bestaat niet.

Ook interessant voor jou