Winterse ‘English Pie’

 10 personen      Hoofdgerecht


Ingrediënten voor 10 personen:

  • 5 plakken bladerdeeg (19407)
  • 40 amandelbolletjes (56832)
  • 1 kg tuinerwtenpuree (48870)
  • Verse munt (115470)
  • Verse rozemarijn (115427)

Vulling van de taart:

  • 5 stuks fazantenfilet (122857)
  • 1 kg gebakken zwezeriken (122833)
  • 10 plakjes van 120 g faux gras (111080) of foie gras (123927)
  • 200 g boter (67218)
  • 800 g champignonmix: (119753, 119749, 119742)
  • 1 L wildsaus (35490)


Allergenen: melk, noten, granen, sojaboter, selderij
Bereidingswijze: lees verder hieronder

Recept aanpassen aan je gasten & budget? Makkelijk dankzij onze tips

Liever een goedkoper alternatief?

Vervang de fazant door kwartelfilet (123926).

Tijd én geld besparen bij dit gerecht? 

Maak dan gebruik van een kant-en-klare vulling, zoals hert op Franse wijze (123092). Werk af met boschampignons (48865). Serveer het met of zonder bladerdeeg.

Bereidingswijze

1. Maak de taart:

  • Pocheer de zwezeriken en pel.
  • Kleur de zwezeriken en fazantenfilet met boter aan in een pan. Haal het vlees uit de pan. Bak er vervolgens eerst de champignonmix in aan, daarna de faux gras. Laat alles uitlekken en afkoelen. Snijd in gelijke stukken.
  • Schik het bladerdeeg in een bakvorm en prik er gaatjes in met een vork. Schik er de champignonmix in en verdeel er het vlees over. Plooi het bladerdeeg dicht. Kleef de bovenkant mooi vast met wat dorure (eigeel met water).
  • Maak in het midden een gaatje van 0,5 cm en steek er een gekruld ‘schoorsteen’-vormpje in van aluminiumfolie. Bak de taart gedurende ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180° C.


2. Maak de saus. Giet deze door het ‘schoorsteentje’ voorzichtig in de taart.
3. Frituur de kroketjes.
4. Verwarm de erwtenpuree en breng eventueel extra op smaak met verse kruiden.
5. Serveer de erwtenpuree met enkele kroketjes. Schik er een stuk taart naast met extra saus. Werk af met verse munt en rozemarijn.

Ontdek ook: