Yule Log van Nutella

 12 pers.      Dessert

In samenwerking met  In samenwerking met Nutella

biscoff-blondies-lotus

Ingrediënten voor 12 personen:

  • 5 eieren (101609)
  • 180 g poedersuiker (53935)
  • 15 g suiker (53458)
  • 75 g gesmolten boter (67218)
  • 300 g bloem (17487)
  • 8 eiwitten (113079
  • 180 g amandelmeel (127095)
  • 180 g Nutella® (15 g per portie) (123825)
Allergenen: Granen, eieren, noten, soja en melk
Bereidingswijze: lees verder hieronder

Producten ophalen...

Bereidingswijze

  • Meng de bloem, 5 eieren, amandelmeel en suiker.
  • Klop de eiwitten op met een handmixer en voeg langzaam de poedersuiker toe tot het mengsel stijf wordt. Voeg toe aan het bloemmengsel. Verwarm de oven voor op 230°C. Spatel langzaam de gesmolten boter erdoor.
  • Leg het deeg op twee met bakpapier beklede bakplaten en bak ze 6 tot 8 minuten. Haal de bakplaten eruit en laat de cakejes 2 minuten afkoelen.
  • Draai elke cake ondersteboven op een met bloem bestoven theedoek. Verwijder voorzichtig het bakpapier. Rol elke cake op in de handdoek en laat hem afkoelen.
  • Rol elke cake uit en verdeel de helft van de Nutella® over het oppervlak. Rol de cakejes weer op. Verdeel de resterende Nutella® over de rolletjes en snijd de randen eraf. Versier zoals je wilt.