Dessertbord

 10 personen      2,59 €/pers.   

Ingrediënten 

14 g macarons assortiment 4 soorten (105080) 50 g éclair met gele room 16 cm (56003) 
20 g witte chocolademousse (56168) 10 g ganache voor éclairs
1 g gekleurde suikerbolletjes (109261) 15 g frambozen (99662)
75 g speculoos bavarois (56144) 5 g SuperBerry granola (113616) 
5 g gemalen speculoos (64695) 60 g appel kaneel roomijs Culino (112728)

Bereidingswijze

  1. Vul de macarons met witte chocolademousse en rol de randen door spikkels.

  2. Snijd de bavarois in plakken.

  3. Haal de bovenkant van de eclair door de ganache. Werk af met frambozen en snijd in twee.

  4. Verdeel het ijs in glaasjes. Bestrooi met granola.

  5. Plaats de desserts op het bord, bestrooi de lange band met speculooscrumble.

Ganache voor éclairs

Ingrediënten 

200 g callets donkere chocolade 811 (70596) 50 g plattelandsboter bio (114009)
100 g room opklopbaar 37 VG 1L Econom (114719)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de room tegen het kookpunt.

  2. Haal de room vervolgens van het vuur en laat de boter hierin smelten. Giet dit over de chocoladestukjes en roer alles meteen garde tot een gladde massa. 

  3. Bewaar au bain Marie.

Bereidingstips

  1. “Pimp” je macarons en eclairs door ze door verschillende garnituren te rollen, spikkels, hagelslag, speculooscrumble, ...

  2. Garneer het bord met een eetbare roos (115377).

 

Foodcost tips

  1. Het afsluiten van een maaltijd met een dessert zorgt voor een belangrijke omzetstijging, wat zich weer vertaalt in je lagere totale foodcost. In dit dessertbord zit weinig werk maar veel creativiteit.

  2. Vermijd duurdere gebaksoorten en vervang ze door een plaatgebak. Vervang de eclairtopping door vrolijke smarties.