Bonduelle kleurrijke groentemix

 10 personen      hoofdgerecht   

In samenwerking met  Bonduelle Foodservice


Ingrediënten 
  • 750 g            Groentemix van wortel en pastinaak Bonduelle (117215)
  • 750 g            Mengeling van zoete aardappelen en
  • knolpeterselie Bonduelle
  • 200 g            Garden peas Minute Bonduelle
  • 200 g            Kikkererwten Sous Vide Bonduelle
  • 200 g            Kidneybonen Sous Vide Bonduelle
  • 10 stuks     lente-uitjes
  • 2 dl                 rijstolie

Tahini-dip

  • 300 g        tahini pasta
  • 2 el            citroensap
  • 2 tl             knoflook, vers gemalen
  • 2 tl             citroengras, vers gemalen
  • 2 dl            sojaroom
  • 2 st            lente-uitjes
  • 10 st          papadums, voorgebakken

Saus

  • 10 st          tomaten
  • 200 g        abrikozen, gedroogd
  • 1 dl            olijfolie
  • 5 st            rode uien
  • 7 teentjes knoflook
  • 5 tl             komijn, gemalen
  • 5 tl             kaneel
  • 5 tl             kurkuma
  • 5 tl             gemberpoeder
  • 3 tl             venkelzaadjes, gemalen
  • 2 tl             paprikapoeder, gerookt
  • 2 tl             uienpoeder
  • naar smaak: groentebouillonpoeder of zout

Tip

Home-made style is ideaal om te grillen, te wokken of te bakken en zal je gerechten net een beetje ‘extra’ geven. De producten in de Home-made style range staan voor ambacht, met een knipoog naar vroeger.

  • Ambacht omdat de groenten in ongelijke stukken gesneden zijn waardoor ze eruit zien als handgesneden.
  • Van vroeger omdat we gekozen hebben voor de ‘vergeten’ groenten die weer helemaal terug zijn.


     

Producten ophalen...


Bereidingswijze

  1. Laat alle vriesverse Bonduelle producten ontdooien en laat de de kikkererwten en kidneybonen uitlekken. Spoel deze vervolgens af met koud water en laat goed uitlekken.
  2. Plincheer de tomaten en snijd fijn.
  3. Snijd de abrikozen fijn in reepjes
  4. Snijd twee lente-uitjes in ringen.
  5. Meng de tahini pasta met de citroensap, kruiden en sojaroom en verdeel over twee potjes. Garneer met de gesneden lente-uitjes.
  6. Verhit de olie en de ui zonder de ui te kleuren, tot deze glazig zijn. Voeg dan de knoflook en de kruiden voor de saus toe en verwarm even door om de smaken los te laten komen.
  7. Voeg hierna de gesneden tomaat en abrikozen toe en verhit door tot de tomaten gegaard zijn en het geheel een saus vormt.
  8. Voeg eventueel groentebouillonpoeder of zout naar smaak toe.
  9. Bak dan de groentemix van wortel en pastinaak en de mengeling van zoete aardappel en knolpeterselie in de rijstolie gaar en voeg de kidneybonen, kikkererwten en de garden peas toe. Verhit door tot serveertemperatuur en houd warm.
  10. Blancheer de 10 lente-uitjes kort en grill ze.
  11. Breek de papadums in grove stukken en verdeel over de potjes.
  12. Leg een mooie lepel van de tajinesaus in het midden van het bord. Leg hierop de groente en het gegrilde lente-uitje.

Ontdek: 

Ook interessant voor jou