Cocktail van avocado met krab

 50 personen      voorgerecht   

Ingrediënten 

• 3,5 kg krabvlees (blik) (121032)
• 25 stuks avocado (101229)
• sap van 8 limoenen (93473)
• Cayennepeper, zout, peper
• 500 g soja-yoghurt (54314)
• 500 g mayonaise (30202)
• 50 g bieslook, gesnipperd (29846)
• 20 g dille, gesnipperd (114569)
• 500 g witte selder, fijne blokjes (29862)
• 2 bussels lente-ui, fijn gesnipperd (29891)

 

Bereidingswijze

  1. Laat het krabvlees uitlekken om het overtollige vocht te verwijderen.
  2. Haal het vruchtvlees uit de avocado’s, plet fijn met een vork of pureestamper en vermeng met het limoensap.
  3. Breng verder op smaak met cayennepeper, zout en peper van de molen.
  4. Vermeng de soja-yoghurt met de mayonaise,bieslook en de dille.
  5. Presenteer in een cocktailglas: eerst de avocado, dan de krab, dan de saus. Garneer met de selder en de lente-ui.
  6. Garneer eventueel met dillepluksels.

Foodcost tip

  • Vervang de krab door gebakken kippenreepjes.

 

Tip

  • Neem avocados uit de diepvries (114092) i.p.v. verse. Zo win jeveel tijd.

Vegetarische versie

Vervang de krab door vegetarischekipstukjes (109882).

Producten ophalen...