Duet van kaas- en garnaalkroketten met een tartaar van groenten

 100 personen      Voorgerecht   

Ingrediënten 

• 500 g kappertjes op azijn (121366)
• 1,5 kg komkommer, in blokjes (119666)
• 500 g wortel, in blokjes (103937)
• 500 g gele wortel, in blokjes (119763)
• 500 g knolselder, in blokjes (29405)
• 500 g witte selder, in blokjes (62974)
• 350 g sjalot, in blokjes (103938)
• 1,5 L honingmosterddressing (62701)
• 300 g peterselie, gehakt (119294)
• 150 g bieslook, fijngesnipperd (114591)
• 100 stuks kaaskroket (110335)
• 100 stuks garnaalkroket (110337)
• 200 stuks rode kerstomaat (29882)
• 30 stuks bio citroen, in partjes (29819)


> Deze ingrediënten toevoegen aan winkelwagen

Bereidingswijze

1. Giet de kappertjes door een zeef en spoel even onder koud stromend water, laat verder uitlekken op keukenpapier.

2. Leg de komkommerblokjes op een keukendoek om zo overtollig vocht te verwijderen.

3. Vermeng de wortelen, knolselder, selder en sjalot met de honingmosterddressing.

4. Voeg nu de kappertjes, komkommer, peterselie en bieslook toe en meng nogmaals.

5. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

6. Verdeel de groentjes over presentatieringen.

7. Frituur de kaas- en garnaalkroketjes, laat uitlekken op keukenpapier.

8. Dresseer de groentetartaar en de kroketjes op een bord. Garneer met de kerstomaatjes en citroenpartjes.


Foodcost tip

Gebruik diepvries brunoisegroentjes (48629) of andere voorgesneden diepvriesgroenten (106263, 48926, …).

 

Tip

- Gebruik ovenkroketjes in plaats van frituurkroketjes (117187 en 122218).

- Dit slaatje is ook heel lekker bij een carpaccio van rund of wild.


Vegetarische versie

Vervang de garnaalkroketten door mozzarellasticks (119375).