Gebakken zeetong met romanesco

 10 personen      hoofdgerecht   

Ingrediënten 

• 1,5 kg zeetong, ontdooid (115331) of tongfilet zonder vel (123601)
• 1,5 kg polderaardappelen bio, geschild (121308)
• 20 g sjalot gehakt (110189)
• 200 g roomboter (67212)
• 1 L water
• 50 g Culino gebonden kalfsjus (113078)
• 150 ml vloeibare vetstof (66136)
• 500 g romanesco minute, (50016)
• 350 g fijne boterboontjes, (48619)
• 100 g appelkappers (12996)
• 50 g pesto verde (118049)
• 100 g erwtenscheuten (119780)
• Peper en zout

 

Bereidingswijze

  1. Fileer de zeetong, dep de filets droog met keukenpapier en kruid met peper en zout.
  2. Snij de aardappelen in stukken, kook deze gaar en pletmet een pureestamper. 
  3. Voeg de sjalot en 100 g roomboter toe, breng op smaak met peper en zout. Hou dit warm.
  4. Breng het water aan de kook, voeg de gebonden kalfsjus toe en laat een 5-tal minuten nakoken om de juiste binding te bekomen. Voeg voor het opdienen roomboter in blokjes van 50 g toe.
  5. Verwarm 100 ml vloeibare vetstof en stoof hierin de romanesco en boterboontjes aan. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Verhit de resterende vetstof en roomboter. Bak hierin de zeetongfilets en hou warm.
  7. Voor presentatie: presenteer de gebakken zeetongfilets boven op de aardappelpuree. Verdeel de groentjes en de saus.
  8. Garneer met de appelkappers, pesto verde en de erwtenscheuten.

Foodcost tip

  • Vervang de zeetong door scharfilet (119618). Door met diepvriesgroenten te werken, heb je minder afval en dus minder verlies dan met verse groenten.

 

Tip

  • Vervang de geschilde aardappelen door verse aardappelpuree(119189). Je hoeft dit alleen nog opwarmen.

Vegetarische versie

Vervang de zeetong door bloemkool/kaasburger (56311) en serveer zonder de saus.

Producten ophalen...