IJstaartje met witte chocolade en mango

 10 personen      dessert   

Ingrediënten 

• 2 stuks kokoskoekjes (60134)
• 100 g kokosvlokken (114088)
• 200 ml kokosnotencrème (111761)
• 2 g grof zeezout (120901)
• 1 L bourbon vanille roomijs (112721)
• 200 g mangoblokjes (57739), ontdooid
• 200 ml mangopuree (56309), ontdooid
• 320 g witte chocoladeschaafsel (53938)
• 300 ml vloeibaar eiwit scharreleieren (40556)
• 300 g kristalsuiker (53458)
• Zestes van 2 stuks appelsienen (102073)

 

Bereidingswijze

  1. Mix de koekjes fijn in een blender. Voeg de kokosvlokken, kokoscrème en zeezout toe, meng nogmaals.
  2. Bekleed 10 dresseerringen met bakpapier of plasticfolie. Verdeel hierover de koekjesvulling en duw goed aan.
  3. Mix het vanilleroomijs in een keukenrobot tot deze smeerbaar is. Voeg de mangoblokjes, mangopuree en 300 g witte chocoladeschaafsel toe. Mix even kort om zo kleurschakering te verkrijgen.
  4. Verdeel nu het ijs over de koekjesbodem en zet een uur in de diepvries.
  5. Klop het eiwit met de suiker op tot een meringue.Verdeel deze met een spuitzak over de ijstaartjes en zet opnieuw in de diepvries.
  6. Voor te serveren: garneer met resterende witte chocoladeschaafsel en de zestes van appelsien.

Foodcost tip

  • Indien er fruitresten zijn: gebruik deze in de bereiding.
  • Eenvoudiger recept voor een snellere mise-en-place: serveer een bolletje mangosorbet (101318) en een bolletje bourbon-vanilleroomijs (112721) op de kokoskoekjes. Werk af met mango (29673) en coulis van mango en passievrucht (56316).

 

Tip

  • Om het vanilleroomijs snel smeerbaar te maken: plaatsmaximum 1 minuut in de microgolf op 750 watt.

Lactosevrije versie

Vervang het vanilleroomijs door soja-ijs (118093).