100 personen Dessert
Ingrediënten
• 320 g fijne suiker (53534)
• 1,9 kg malse roomboter (67098)
• 2 kg bloem (17895)
• 320 g cacaopoeder (23711)
• 960 g amandelpoeder (110019)
• 3 stuks chocolademousse (56119)
• 3 stuks witte chocolademousse (56168)
• 1 stuk mousse melkchocolade 2,5 kg (25282)
• 1 stuk Parijse wafels, 60 stuks (114424)
• 1 stuk bloesem pure chocolade 500 g (121685)
Bereidingswijze
1. Maak zanddeeg voor de taartbodems: meng de suiker met de boter. Voeg de bloem, het cacaopoeder en het amandelpoeder toe en meng nogmaals.
2. Vet een bakvorm in met een diameter van 25 à 28 cm. Verdeel het zanddeeg ongeveer 5 mm dik, druk voldoende aan en bak af op 170 °C gedurende een 15-tal minuten. Laat voldoende afkoelen.
3. Doe de chocolademousse in 3 aparte spuitzakken en verdeel over de bodems.
4. Haal de Parijse wafels uit de verpakking, doe in een plastic zak en maak er crumble van.
5. Bestrooi met de crumble en de chocoladebloesem.
Werk met kant-en-klare taartbodems van zanddeeg. Bijvoorbeeld de taartbodem met boter in porties, diameter 8,5 cm (62303). Zo bespaar je tijd door zelf geen bodems af te moeten bakken.
Maak zelf je chocolademousse en werk met een plantaardig alternatief voor room (40431).