Trifle van rood fruit

 50 personen      dessert   

Ingrediënten 

• 8 stuks verse limoen (93473)
• 1 kg zoete aardbeienpuree (56282)
• 1 kg zoete frambozenpuree (56286)
• 5 kg bosvruchten diepvries (57564)
• 500 g kristalsuiker (53458)
• 500 ml vloeibaar eigeel (scharreleieren) (40555)
• 2,5 kg mascarpone (59419)
• 4 vanillestokjes (117264)
• 500 ml Culino slagroom 40% (114001)
• 500 g witte chocoladeschaafsel (53938)
• 100 g Speculooscrumble (64695)

 

Bereidingswijze

  1. Maak van de limoen zestes, pers de resterende limoen uit en hou het sap bij.
  2. Verwarm de aardbeienpuree en de frambozenpuree, voeg de bosvruchten toe en breng even naar kookpunt. Laat afkoelen.
  3. Klop de suiker en eigeel op tot een ruban, voeg nu de mascarpone toe en klop op tot deze vermengd is.
  4. Snij de vanillestok open en schraap de zaadjes eruit.Voeg dit samen met de zestes limoen toe aan de mascarpone.
  5. Voeg de Culino slagroom toe.
  6. Verdeel de mascarponemousse en het fruitmengsel in laagjes over de presenteerglazen.
  7. Plaats in de koeling gedurende een 3-tal uren alvorens te serveren.
  8. Garneer met het witte chocoladeschaafsel en de speculooscrumble.

 

Tip

  • Kook de zestes limoen een 3-tal keerkort op, zo voorkom je een bitteresmaak.

Lactosevrije versie

Vervang de mascarpone door soja-yoghurt (54314) en maak het zonder eieren.