Zalmtorentje met avocado en komkommer

 10 personen      voorgerecht   

Ingrediënten 

• 500 g Atlantische zalmfilets, ontdooid (110607)
• 500 g gerookte zalm (119975)
• 2 stuks komkommer BIO, geschild in kleine blokjes (29727)
• 50 g bieslook, gesnipperd (29846)
• ½ bussel dragon, gesnipperd (115416)
• 30 ml notenolie (66042)
• Peper van de molen en zeezout (120901)
• 5 stuks verse avocado (101229)
• 250 g zure room (120831)
• sap van 2 limoenen (93473)
• 10 g dille, gesnipperd (114569)
• 15 g peperpuree (35659)
• 2 stuks tuinkers schaaltjes 125 g (29867)

 

Bereidingswijze

  1. Snij de zalmfilets in kleine blokjes, zonder de bruine delen. Snij de gerookte zalm eveneens in kleine blokjes.Vermeng nu de zalm, gerookte zalm, komkommer, bieslook, dragon en notenolie.
  2. Breng op smaak met peper van de molen en het zeezout.
  3. Haal het vruchtvlees uit de avocado’s, snij in kleine blokjes en meng voorzichtig door de zalm. Dit is klaar voor gebruik.
  4. Roer het sap van limoen, de dille en de peperpuree door de zure room. Vul dit in een spuitzak. 
  5. Dresseer dit op een bordje in een ring, zodat je een torentje maakt. 
  6. Garneer met de tuinkers en toefjes zure room.

Foodcost tip

  • Neem avocado’s uit de diepvries (114092). Deze zijn reeds behandeld met limoensap om verkleuring te voorkomen.

 

Tip

  • Serveer bij dit gerecht een tafelbroodje (120426). Vermeng de avocadoblokjes met een beetje limoensap om verkleuring te voorkomen.

Vegetarische versie

Vegetarisch: Vervang de zalm door appelblokjes (29830),bloemkoolroosjes (119643) en kikkererwten (116737).

Producten ophalen...