Geroerbakte noedels met chilisaus en krokante groentjes.

 50 personen       5,47 €/pers.     

Ingrediënten 

5             st            fles pompoen, in repen ( 119796 )

1.5         kg           wortelen, in dikke plakjes ( 119665 )

8             st            rode biet, geschild in partjes ( 29807 )

1             kg           rode ui, in kwartjes ( 29807 )

25           g             komijnzaad ( 105728 )

250        ml           plantaardige olie ( 66140 )

zout en peper van de molen

150        ml           citroen of limoensap ( 115453 ) 

500        ml           vloeibare vetstof ( 66136 )

5             kg           Veggie falafel 1 kg ( 103104 )

50           g             bieslooksnippers ( 29846 )

 


 

Bereidingswijze

  1. Vermeng de pompoen, wortelen, rode biet, rode ui, komijn en de plantaardige olie, kruid naar eigen wens met zout en peper.

  2. Verdeel over de bakplaten, verwarm de oven voor, rooster de groenten gedurende 45 minuten op 180° C, schep tussendoor even om en besprenkel voor het serveren met het citroensap.

  3. Vermeng de vetstof met de falafel balletjes ( mag onmiddellijk uit de diepvries ), verdeel over de bakplaten en bak op 200° C gedurende een 16 à 18 minuten. 

  4. Voor serveren, schik eerst de groenten en verdeel de falafel balletjes, bestrooi met de bieslooksnippers.

Tips

  • Vermeng door de geroosterde groenten, juist voor serveren blaadjes gewassen jonge spinazie.  (29856)