Een lagere foodcost? Maak de rekenoefening: wij vergeleken voor dit gerecht de foodcost van kipfilet, kipdijen & kipfilet met bloemkool.
- Foodcost van het recept met kipfilet: € 7,98/kg
- Foodcost van het recept met kipdijen: € 4,68/kg
- Foodcost van het recept met kipfilet en bloemkool: € 5,78/kg
Dat is een verschil tot zo'n 3 euro per kilo!
Ingrediënten voor 1 kg:
Marinade:
- 551 g kipfilets zonder vel la belle flamande
OF 551 g kipdijen la belle flamande
OF 355 g kipfilets zonder vel la belle flamande & 355 g bloemkoolroosjes diepvries gegaard
- 6 g garam masala
- 3 g zout keuken
- 1 g peper cayenne
- 2 g komijn gemalen
- 1 g peper zwart uit de molen
- 3 g suiker kristal
- 3 g knoflook geperst/gehakt
- 3 g chilipeper rood
- 193 g platte kaas natuur
Saus:
- 17 g boter keuken
- 6 g knoflook geperst/gehakt
- 11 g gember versneden zonder schil
- 39 g tomaten puree 0,070kg/st
- 138 ml room slagroom 40%
|
|
Afwerking
- 28 g boter keuken
- 1 g koriander
- vers limoensap
|
Allergenen: melk Bereidingswijze: lees verder hieronder
|