Indian butter chicken (kipfilet vs. kipdijen vs. kipfilet met bloemkool) 

 1 kilogram      Hoofdgerecht   

Een lagere foodcost? Maak de rekenoefening: wij vergeleken voor dit gerecht de foodcost van kipfilet, kipdijen & kipfilet met bloemkool. 

- Foodcost van het recept met kipfilet: € 7,98/kg
- Foodcost van het recept met kipdijen4,68/kg
- Foodcost van het recept met kipfilet en bloemkool5,78/kg

Dat is een verschil tot zo'n 3 euro per kilo!

Ingrediënten voor 1 kg:

Marinade:

  • 551 g kipfilets zonder vel la belle flamande
    OF 551 g kipdijen la belle flamande
    OF 
    355 g kipfilets zonder vel la belle flamande & 355 g bloemkoolroosjes diepvries gegaard
  • 6 g garam masala
  • 3 g zout keuken
  • 1 g peper cayenne
  • 2 g komijn gemalen
  • 1 g peper zwart uit de molen
  • 3 g suiker kristal
  • 3 g knoflook geperst/gehakt
  • 3 g chilipeper rood
  • 193 g platte kaas natuur
Saus:
  • 17 g boter keuken
  • 6 g knoflook geperst/gehakt
  • 11 g gember versneden zonder schil
  • 39 g tomaten puree 0,070kg/st
  • 138 ml room slagroom 40%
         Afwerking
  • 28 g boter keuken
  • 1 g koriander
  • vers limoensap
 

Allergenen: 
melk
Bereidingswijze: lees verder hieronder
Producten ophalen...

Bereidingswijze

Marinade:

  • Meng alle ingrediënten voor de marinade. 
  • Werk je met kipfilet? Snijd de kipfilets in stukken van 2 op 2 cm. 
    Werk je met kipdijen? Leg de dijen dan in de marinade. 
  • Meng goed en zet een nacht afgedekt in de koeling om te marineren.

Saus:

  • Hak de look en de gember fijn of rasp ze, verwarm zachtjes met de boter.
  • Doe de tomatenpuree erbij en ontzuur door even mee te laten bakken. Voeg hier de room aan toe en mix de saus. Bak ondertussen de stukken kip in wat zonnebloemolie tot mooi gekleurd en doe bij de saus.
  • Laat de kip garen in de saus en check de kruiding. 
  • Werk je met bloemkool? Meng dan de gegaarde bloemkoolroosjes onder het gerecht.
  • Werk de saus af met een klont verse boter, limoensap en decoreer het geheel met verse koriander.

Tips

  • Serveer met een goede rijst, Tilda bijvoorbeeld, lekker veel verse koriander en partjes limoen.
  • Dit is een gerecht dat alleen maar beter zal worden in smaak als het een nacht kan rusten.
  • Goed om in te vriezen.