Panna cotta met bosvruchten- en bessensiroop

 50 personen      1,04 €/pers.     

Ingrediënten 

• 2 kg Bosvruchten (57564)
• 1 kg Aardbeien (57651)
• 500 ml Grenadine-cranberry siroop 0 % suiker (47962)
• 500 ml Rode bes – frambozensiroop (98426)
• 3 L Halfvolle melk (23778)
• 2 L Room 40% Culino (114001)
• 700 g Panna cotta Culino (114688)
• 10 stuks Gelatineblaadjes (53880)
• 1 bussel Munt (115423)

 

Bereidingswijze

 

  1. Vermeng de bosvruchten en aardbeien met de siropen. Laat ± 3 uur marineren.

  2. Breng 2 L halfvolle melk en 2 L room aan de kook.

  3. Vermeng de resterende melk met de panna cotta en voeg toe aan de kokende massa.

  4. Breng terug tegen het kookpunt en verdeel de massa in de schaaltjes. Laat afkoelen en plaats voor ± 4 uur in de koeling.

  5. Week de gelatineblaadjes in koud water. Vang het vocht op van de bessenmengeling en breng tegen het kookpunt. Los de gelatine hierin op.

  6. Verdeel de bessenmengeling over de panna cotta en overgiet het met bessensap. Laat afkoelen in de koeling.

  7. Garneer met munt alvorens te serveren.

 

Tip

  • Voeg aan de panna cotta stukjes pistache toe als extra garnituur. Voor een alcoholische versie van het dessert, vervang je de grenadine-cranberry siroop door bessenlikeur (98533).

Vegetarische versie

Vegetarisch: Vervang melk en room door soja drink en plantaardige room. Vervang gelatine door blanke sausbinder (35260).