Sabayon met vers fruit

 50 personen      4,04 €/pers.     

Ingrediënten 

2,5 kg Verse fruitsalade (119690)
350 ml Agrumsiroop (98437)
1,14 kg Sabayon Culino (114674)
3 L Halfvolle melk (23778)
300 g Pistachenootjes, verkruimeld (110011)
200 g Amandelschilfers (110015)

 

Bereidingswijze

 

  1. Giet het vocht uit de fruitsalade en verdeel het fruit in de schaaltjes.

  2. Verdeel de agrumsiroop over de fruitsalade.

  3. Voeg de sabayon en de koude halfvolle melk samen en klop deze op tot een mousse.

  4. Verdeel in spuitzakken en verdeel over de fruitsalade.

  5. Plaats in de koeling gedurende ± 3 uur alvorens te serveren.

  6. Garneer met pistachenootjes en kort gebakken amandelschilfers.

 

Tip

  • Voor een alcoholische versie van de sabayon, vervang jeagrumsiroop door 700 ml limoncello (106587) of doorbosvruchten- en bessenlikeur (98533).

 

 

Fingerfood versie

 

Extra ingredienten:

Fingerfood (117154
 
 

 

Extra stappen:

  1. Breng het dessert in de blixer, verwerk denootjes van de garnituur er ook bij, blix glad, voeg ( 60 à 90 gr/kg )FINGERFOOD toe en laat nog even kort blixen. Breng in de gewenste vormen enlaat anderhalf uur rusten in de koeling. Ontvorm en serveer.

 

 

Softmeal versie 

 

Extra ingredienten:

Crudimix (117157
 
 

 

Extra stappen:

  1. Breng het dessert in de blixer, verwerk de nootjesvan de garnituur er ook bij laat kort blixen,blix glad, voeg ( 60 à 90 gr/kg )CRUDIMIX toe en laat nog even kort blixen.

  2. Plaatsin de koeling gedurende ± 3 uur alvorens te serveren.