Soepje van scharrol met spaghettigroentjes

 50 personen      1,31 €/pers.     

Ingrediënten 

5 kg   Scharrol 40-60g Culino (110610)  
30 g Viskruiden (118212)  
 1 blik Kreeftensoep (109887)
100 g Visfumet Culino (110376)  
5 kg Spaghettigroenten:   
wortelen (116020),   
courgette (29897),  
rammenas (116020)  
350 ml Vloeibare vetstof (66136)
 
 20 g Raz-el-hanout (105732)  
   
5 l Water  
Peper en zout  

 

 

 

 

 

Bereidingswijze

 

Bereiding

  1. Schik de scharrolletjes in een gesloten gastrobak, bestrooi met viskruiden.

  2. Vermeng koud water met de Culino visfumet en verdeel over de scharrolletjes.

  3. Stoom in een combisteamer op 80 °C gedurende ±12 minuten, houd warm.

  4. Stoom de spaghettigroenten kort of blancheer.

  5. Verhit de vloeibare vetstof en voeg de Raz-el-hanout kruiden toe. Verdeel het over de spaghettigroenten en vermeng, houd warm.

  6. Voor de saus, voeg de kreeftensoep in een kookpot. Spoel het blik uit met water en voeg toe aan de soep. Verwarm kort zonder te laten koken.

 

Afwerking

  • Presenteer in een diep bord: eerst de spaghettigroenten, dan de scharrolletjes en verdeel rondom de saus.
  • Garneer met dillepluksels.

 

Tips

  • Voeg aan de saus stukjes kreeft (103455), krab (110540) of garnalen (56047) toe als extra garnituur.

 

 

 

 

     

Fingerfood versie

 

Extra ingredienten:

Fingerfood (117154  

 

Extra stappen:

  1. Meng de soep met de gegaarde scharrolletjes in de blixer, laat kort blixen, voeg eventueel nog wat kookvocht toe om helemaal glad te blixen, voeg ( 60 à 90 gr/kg ) FINGERFOOD toe en laat nog even kort blixen. Breng in de gewenste vormen en laat anderhalf uur rusten in de koeling. Ontvorm en regeneer tot max 75°C kern.

  2. Blix de afgewerkte spaghettigroenten met wat extra vocht,( groentebouillon of (soja)room) tot gewenste textuur. voeg (( 60 à 90 gr/kg ) FINGERFOOD toe en laat nog even kort blixen. Breng in de gewenste vormen en laat anderhalf uur rusten in de koeling.

  3. Ontvorm en regeneer tot max 75°C kern.



Extra tip:

  • Je kan ook een vorm maken met beide componenten bovenop elkaar.

  • Zorg ervoor altijd gemalen specerijen te gebruiken, geen verse en geendiepvries, deze zorgen altijd voor slikproblemen.Ook de fond(fumet) en kruiding zonder groentestukjes gebruiken.

 

Softmeal versie

 

Extra ingredienten:

Crudimix (117157  

 

Extra stappen:

  • Meng de soep met de gegaarde scharrolletjes in de blixer, laat kort blixen, voeg eventueel nog wat kookvocht toe om helemaal glad te blixen, voeg ( 60 à 90 gr/kg )) CRUDIMIX toe en laat nog even kort blixen.

  • Blix de afgewerkte spaghettigroenten met wat extra vocht,( groentebouillon of (soja)room) tot gewenste textuur.

  • Bind met ( 60 à 90 gr/kg ) CRUDIMIX tot gewenste textuur.

  • Regeneer en serveer de 2 componenten apart op het bord.

 

Extra tip:

  • Je kan ook een vorm maken met beide componenten bovenop elkaar.

  • Zorg ervoor altijd gemalen specerijen te gebruiken, geen verse en geendiepvries, deze zorgen altijd voor slikproblemen.Ook de fond(fumet) en kruiding zonder groentestukjes gebruiken.

 

Vegetarische versie

  • Vervang de vis door falafelballetjes(103104) en serveer met een lichte kerriesaus (35137).