Jij kookt, wij zorgen voor de producten
met aandacht voor je foodcost
Efficiëntie is ontzettend belangrijk in een grootkeuken. Dankzij kant-en-klare gerechten of maaltijdcomponenten bespaar jij heel wat kostbare tijd. Je hebt immers minder voorbereidend werk. En je kunt onverwacht drukke keukenmomenten toch nog goed aan als je een kleinere bezetting in je team hebt.
Met kant-en-klare maaltijden kun je variëren in je weekmenu. Reken maar eens uit welke ingrediënten je moet kopen als je zelf een tagliatelli carbonara, stoofpot met konijn en pruimen, quiche lorraine én kip curry wilt bereiden. En iedereen krijgt heel eenvoudig dezelfde portie!
Voedingsexperts perfectioneren hun kant-en-klare maaltijden continu. De hoeveelheden toegevoegde suikers, verzadigde vetten en zout slinken zienderogen en maken plaats voor gezondere, caloriearmere alternatieven.
Druk je stempel
Een kant-en-klaar product is dé perfecte basis. Neem nu voorbereide vol-au-vent. Met de toevoeging van (bio-)champignons en verse peterselie tover je zo een heerlijk gerecht op tafel aan een schappelijke foodcost.
De juiste basis
Niet elke keuken is uitgerust om 50 kg stoofvlees te bereiden. Laat je bijstaan door externe specialisten: vertrek met een duurzame basis die je opwarmt en naar eigen smaak afkruidt. Maaltijdcomponenten helpen de kwaliteit in je keuken stabiliseren op vlak van smaak, portie en kleur.
Laat je inspireren
Het is geen sinecure om jaar in, jaar uit menu’s te bedenken. Kant-en-klare producten bieden je flink wat inspiratie. En variatie. Bovendien zijn ze makkelijk te bereiden, dat is ook handig als de chef-kok afwezig is.
Budget controle
Alles zelf doen? Dat kost veel tijd én personeelskosten. Een vegetarische lasagne of balletjes in tomatensaus die je nog even opwarmt en mooi dresseert, heeft een veel lagere totale foodcost dan een zelfgemaakte variant.