Jij kookt, wij zorgen voor topproducten
met aandacht voor je foodcost
Je residenten culinair verrassen? Serveer ze het lekkerste uit de zee! Van dorade of forel tot zeebaars en koolvis. Ons aanbod verse vis is ontzettend gevarieerd. Volledige vis, met of zonder vel, geportioneerd of panklaar? Jij kiest! We bieden zelfs verse schelpdieren aan zoals tapijtschelpen en kokkels.
Onze partner – De Jager, een Belgische visspecialist met ruim 85 jaar ervaring – voert de vis heel in en fileert en versnijdt alles in eigen atelier. Dankzij de diverse grammages kies je prijsbewust en geniet elke resident van dezelfde portie. Ga je voor haasjes of filets? Dan beperk je zelfs je foodwaste tot een absoluut minimum.
Zet gerust wat meer verse vis op je menu. Het is licht, lekker, gezond en je kunt eindeloos variëren.

Organiseer je koelkast
First in, first out. Dat geldt eigenlijk voor alle verse producten. Het lijkt simpel, maar vaak is het te druk, vergeet je te labelen bij ontvangst, of is je koelkast niet goed georganiseerd. Veel verse vissoorten kosten al snel 20 euro/kg. De impact op je foodcost kan groot zijn als je het first in, first out-principe niet hanteert.

Bewaar je vis
correct
Verse vis bewaar je heel koel: tussen 0 en 4°C. Je mag de vis in ijs laten liggen als het smeltwater weg kan lopen. Werk je met een vacuümmachine? Spoel de vis dan vooraf en dep ‘m goed droog. En vergeet niet te labelen!

Voorkom
uitdroging
Bereid je grote hoeveelheden vis in één keer? Laat wat boter zachtjes in een pan smelten en voeg aromaten zoals tijm of citroenrasp toe. Zodra de boter afgekoeld is (niet laten stollen!) haal je er de stukken vis één voor één door. Deze ‘botercoating’ beschermt de vis tegen uitdroging.

Combineer vissoorten
De prijs drukken zonder aan de verwachte hoeveelheid (130-150 gram/persoon) te raken? Mix and match! Een stuk zalm past perfect bij een duurder stuk kabeljauw. Ook interessant voor je foodcost: eenpansgerechten. Verwerk goedkopere seizoensgroenten en koolhydraten met kleine stukjes vis!