Uit de zee, op je bord.

Hou je foodcost onder controle

Jij kookt, wij zorgen voor topproducten

met aandacht voor je foodcost

Je residenten culinair verrassen? Serveer ze het lekkerste uit de zee! Van dorade of forel tot zeebaars en koolvis. Ons aanbod verse vis is ontzettend gevarieerd. Volledige vis, met of zonder vel, geportioneerd of panklaar? Jij kiest! We bieden zelfs verse schelpdieren aan zoals tapijtschelpen en kokkels. 

Onze partner – De Jager, een Belgische visspecialist met ruim 85 jaar ervaring – voert de vis heel in en fileert en versnijdt alles in eigen atelier. Dankzij de diverse grammages kies je prijsbewust en geniet elke resident van dezelfde portie. Ga je voor haasjes of filets? Dan beperk je zelfs je foodwaste tot een absoluut minimum. 

Zet gerust wat meer verse vis op je menu. Het is licht, lekker, gezond en je kunt eindeloos variëren.

1

Organiseer je koelkast

First in, first out. Dat geldt eigenlijk voor alle verse producten. Het lijkt simpel, maar vaak is het te druk, vergeet je te labelen bij ontvangst, of is je koelkast niet goed georganiseerd. Veel verse vissoorten kosten al snel 20 euro/kg. De impact op je foodcost kan groot zijn als je het first in, first out-principe niet hanteert.

2

Bewaar je vis
correct

Verse vis bewaar je heel koel: tussen 0 en 4°C. Je mag de vis in ijs laten liggen als het smeltwater weg kan lopen. Werk je met een vacuümmachine? Spoel de vis dan vooraf en dep ‘m goed droog. En vergeet niet te labelen!

 

 

 

 

3

Voorkom
uitdroging

Bereid je grote hoeveelheden vis in één keer? Laat wat boter zachtjes in een pan smelten en voeg aromaten zoals tijm of citroenrasp toe. Zodra de boter afgekoeld is (niet laten stollen!) haal je er de stukken vis één voor één door. Deze ‘botercoating’ beschermt de vis tegen uitdroging.

 

4

Combineer vissoorten

De prijs drukken zonder aan de verwachte hoeveelheid (130-150 gram/persoon) te raken? Mix and match! Een stuk zalm past perfect bij een duurder stuk kabeljauw. Ook interessant voor je foodcost: eenpansgerechten. Verwerk goedkopere seizoensgroenten en koolhydraten met kleine stukjes vis!

> Ons aanbod

Visporties

Niks zo eenvoudig als geportioneerde stukken koolvis, leng of zalm. Zo houd je je foodcost immers perfect onder controle. En elke resident krijgt dezelfde portie. We bieden per vissoort verschillende grammages aan. Met of zonder vel.

> Ons aanbod
> Ons aanbod

Visfilets

Hou je van grote stukken vis maar wil je geen werk steken in het fileren? Dan zijn onze graatloze filets ideaal. Met of zonder vel? Jij kiest! In het aanbod zit o.a. zalm, dorade, zeebaars, roodbaars, kabeljauw en koolvis.

> Ons aanbod
> Ons aanbod

Hele vis

Hele vissen zijn makkelijk om mee te werken. Vul bv. een dorade op met wat aromaten en verse kruiden. Van een smaakbommetje gesproken! Heb je tijd en zin om zelf te fileren? Dan is een hele vis natuurlijk de budgetvriendelijkste oplossing.

> Ons aanbod
> Ons aanbod

Schelpdieren

Een makkelijke, feestelijke toets? Gebruik verse schelpdieren. Die zitten boordevol smaak en geven je gerecht net dat tikkeltje meer. Tagliatelle met tapijtschelpen, kreukels of kokkels. Dat oogt erg stijlvol en jaagt je budget niet de hoogte in!

> Ons aanbod
> Ons aanbod

Gerookte vis

Niks zo snel klaar als een gerechtje met gerookte vis. Neem nu gerookte haring. In combinatie met wat veldsla en appel tover je in no time een budgetvriendelijk en verrassend bordje op tafel. Nog een troef: de onverzadigde omega 3-vetzuren.

> Ons aanbod

Recepten

Ovenschotel van zalm in winters jasje

Probeer ons recept

Soepje van visserspotje met winterse groentjes

Probeer ons recept

Gegratineerde schelvis met achtgroentenpuree en grijze garnalen

Probeer ons recept

Kabeljauwhaasje met risotto verdi en een blanke botersaus 

Probeer ons recept