In 1-2-3 van zee tot bord.

Hou je foodcost onder controle

Jij kookt, wij zorgen voor topproducten

met aandacht voor je foodcost

Je klanten culinair verwennen? Serveer ze het lekkerste uit de zee! Van dorade over forel tot zeebaars, tonijn, griet en sliptong. Ons aanbod is ontzettend gevarieerd. Volledige vis, met of zonder vel, geportioneerd of panklaar? Jij kiest! We bieden zelfs verse schaal- en schelpdieren aan zoals tapijtschelpen, kokkels en oesters. 

Onze partner – De Jager, een Belgische visspecialist met ruim 85 jaar ervaring – voert de vis heel in en fileert en versnijdt alles in eigen atelier. Dankzij de diverse grammages kies je prijsbewust en geniet elke klant van dezelfde portie. Ga je voor haasjes of filets? Dan beperk je zelfs je foodwaste tot een absoluut minimum. 

Zet gerust wat meer verse vis op je menukaart. Het is lekker, gezond en je kunt eindeloos variëren.

1

Organiseer je koelkast

First in, first out. Dat geldt voor alle verse producten. Het lijkt simpel, maar vaak is het te druk, vergeet je te labelen, of is je koelkast niet goed georganiseerd. Veel verse vissoorten kosten 25 euro/kg. De impact op je foodcost kan groot zijn als je het first in, first out-principe niet hanteert.

2

Combineer vissoorten

De prijs drukken zonder aan de verwachte hoeveelheid (130 à 150 gram/persoon) te raken? Mix and match! Een duurder stukje tarbot past perfect bij zalm. En delicate kokkels waarderen een gerecht met een goedkopere vissoort meteen op.

 

3

Maximaliseer je productgebruik

Verkoopt een bepaalde vissoort niet goed? Verwerk het dan in andere gerechten: een amuse, vissoep, quiche, pastagerecht, fishburger, curry, pokébowl, …

 

 

 

4

Omschrijf je gerechten op een lekkere manier

Huisbereid, marktvers, rechtstreeks van de boot, op het vel gebakken, duurzaam gekweekt, … Gebruik de juiste termen op je menukaart: om je gasten te doen watertanden.

 

> Ons aanbod

Visporties

Niks zo eenvoudig als geportioneerde stukken koolvis, kabeljauw(haas) of zalm. Zo houd je je foodcost immers perfect onder controle. En elke gast krijgt dezelfde portie. We bieden per vissoort verschillende grammages aan. Met of zonder vel.

> Ons aanbod
> Ons aanbod

Visfilets

Werk je graag met grote stukken vis maar wil je geen werk steken in het fileren? Dan zijn onze graatloze filets ideaal. Met of zonder vel. In het aanbod zit onder andere dorade, zeebaars, roodbaars, griet, tarbot, zeeduivel, kabeljauw en koolvis.

> Ons aanbod
> Ons aanbod

Hele vis

Vul een dorade op met wat aromaten en verse kruiden. Heerlijk! Heb je tijd en zin om te fileren? Dan is een hele vis de budgetvriendelijkste oplossing. In ons aanbod vind je o.a. gekuiste forel, tong, sliptong en zeebaars.

> Ons aanbod
> Ons aanbod

Schelpdieren

Een feestelijke toets? Gebruik verse schelpdieren. Die zitten boordevol smaak en geven je menu net dat tikkeltje meer. Op een linguine met tapijtschelpen of kokkels kun je bovendien een mooie marge nemen. Of hou je meer van verse oesters?

> Ons aanbod
> Ons aanbod

Gerookte vis

Niks zo snel klaar als een gerechtje met gerookte vis. Neem nu gerookte haring. In combinatie met wat veldsla en appel tover je in no time een budgetvriendelijk en verrassend bordje op tafel. Nog een troef: de onverzadigde omega 3-vetzuren.

> Ons aanbod

Recepten

Ierse zeevruchtenchowder

Probeer ons recept

Gebakken zeetong met romanesco

Probeer ons recept

Gegratineerde schelvis met achtgroentenpuree en grijze garnalen

Probeer ons recept

Kabeljauwhaasje met risotto verdi en een blanke botersaus 

Probeer ons recept