Ribbetjes met koude aardappelsalade

 20 personen      3,10 €/pers.      60 min.

Ingrediënten 

6 à 8 kg   Gemarineerde ribbetjes (113452) 3 kg   Aardappelen (120130)
1 kg   Wortelen (29890) 340 g   Griekse yoghurt (109154)
3 stuks   Komkommer (29382) 6 stuks   Zoete augurken (30434)
1 plantje   Bieslook (29864)
Peper en zout

Voeg dit recept (20 personen) toe aan je winkelwagen

Bereidingswijze

Voorbereiding (30 min.)

  1. Snij de ongeschilde komkommers en de augurken in blokjes van 1 cm. Leg in een vergiet en laat uitlekken.

  2. Rasp de wortelen.

  3. Schil de aardappelen en snij in blokjes van 3 cm.

  4. Snipper het bieslook fijn.

 

Bereiding (30 min. + afkoelen)

  1. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.

  2. Meng de komkommer, de geraspte wortelen, de augurken en het bieslook onder de aardappelen. Roer er de Griekse yoghurt onder en kruid met peper en zout.

  3. Bak de ribbetjes 20 à 25 min. op een matig warme barbecue.

 

Tip

  1. Bij slecht weer kan je de ribbetjes ook 20 à 30 min. afbakken in de oven, op 180 °C.