Ingrediënten
6 à
8 kg Gemarineerde ribbetjes (113452) |
3
kg Aardappelen (120130)
|
1
kg Wortelen (29890) |
340
g Griekse yoghurt (109154) |
3 stuks Komkommer (29382) |
6 stuks Zoete augurken (30434) |
1
plantje Bieslook (29864)
|
Peper
en zout |
Voeg dit recept (20 personen) toe aan je winkelwagen
Bereidingswijze
Voorbereiding (30 min.)
- Snij
de ongeschilde komkommers
en de augurken in blokjes van 1 cm. Leg in een vergiet en laat uitlekken.
- Rasp
de wortelen.
- Schil
de aardappelen en snij in blokjes van 3 cm.
- Snipper
het bieslook fijn.
Bereiding (30 min. + afkoelen)
- Kook
de aardappelen 20 min. gaar
in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.
- Meng de komkommer, de geraspte wortelen, de augurken en het bieslook onder de aardappelen. Roer er de Griekse yoghurt onder en kruid met peper en zout.
- Bak
de ribbetjes 20 à 25 min. op een matig warme barbecue.
Tip
- Bij
slecht weer kan je de ribbetjes ook 20 à 30 min. afbakken in de oven, op 180 °C.