Bavet


Zocht een oplossing voor een betere organisatie van zijn logistieke flow. Door het koppelen van Solucious met zijn bestelsysteem, werkt Bavet vanuit één systeem. Hierdoor hebben ze beter zicht op prijzen en gebeurt het bestellen met minder fouten.
Wie is Bavet?

Het unieke concept van restaurantketen Bavet werkt: een zalig bord spaghetti, met saus- en toppingcombo’s naar de smaak van iedereen. De succesvolle formule betekende al snel een toename in het aantal gasten, en daarmee ook een nood aan heldere organisatie van de logistieke flow en kwaliteitscontrole. Het bedrijf schakelde daarom Solucious in voor alle food- en non-foodleveringen. Een gesmaakte samenwerking, zo vindt ook Jelle Lissens, Food & Beverage Quality Controller bij Bavet.

Restaurantketen Bavet

Met vestigingen in Leuven, Gent, Brussel, Antwerpen, Oostende, Hasselt, Mechelen, Brugge, Kortrijk en Maastricht is het inmiddels duidelijk dat Bavet zich tot een van de meest succesvolle Vlaamse restaurantketens mag rekenen. En die sterke groei zet door.

“Sinds eind mei werken we met Solucious als leverancier van food- en non-foodartikelen. Hun flexibiliteit en open communicatie overtuigde ons meteen. Maar ook de bereidwilligheid van Solucious om met innovatieve platformen te werken, zoals Growzer.”

Jelle Lissens
Food & Beverage Quality Controller

Connectiviteit

Bavet werkt met digitaal platform Growzer. Het platform verbindt horecazaken met hun respectievelijke leveranciers. Hierdoor bestelt Bavet bij Solucious via hun eigen bestelsysteem.

“Dankzij onze samenwerking met zowel Solucious als Growzer kunnen we prijzen automatisch aanpassen en in realtime bekijken welke producten we wanneer verkocht hebben, hoeveel die hebben gekost en wat we daaraan kunnen optimaliseren. Daarnaast loopt ons voorraadbeheer automatisch: via Growzer kunnen we zien wat er bij Solucious op voorraad is en voeren we bestellingen door.

Het feit dat die doorgedreven integratie van externe platformen mogelijk is bij Solucious, beschouwt Jelle als een echte troef. “Onze wederzijdse communicatie verloopt hierdoor helder en dankzij de digitale tools wordt de foutenmarge kleiner en kleiner. Hieraan kun je zien dat Solucious echt meedenkt met zijn klanten.” 

"Hieraan kun je zien dat Solucious echt meedenkt met zijn klanten.” 

 Nog een meerwaarde is de samenvatting van alle functionaliteit en binnen één platform. “Wanneer we een nieuwe medewerker trainen, hoeven we maar één tool te introduceren. Die is in drie talen beschikbaar en oogt erg gebruiksvriendelijk, waardoor het systeem zich in principe vanzelf uitwijst. Alle data en informatie die we nodig hebben, vinden we op dit platform terug.”


Wil je meer weten over een koppeling met jouw bestelsysteem?

Lees meer  

Of lees meer over connectiviteit

Track-and-trace

Bavet maakt ook gebruik van track-and-trace. Zo volg je makkelijk je levering op de voet. Dat is handig om je werkdag optimaal te organiseren.

"Daarna krijgen we keurig en in real time een overzicht van onze levering via een handig track-and-tracesysteem. Onze goederen worden dus in het afgesproken levervenster tot aan de deur gebracht in elke vestiging.”

Unieke services van groothandel Solucious

Connectiviteit Track-and-trace Transparante communicatie

Meer weten? 

Contacteer je accountmanager  

Of ontdek de unieke services van Solucious

Betrouwbare partner

Al heel wat Belgen en Nederlanders hebben zich bij Bavet met volle overgave in een heerlijk bord spaghetti mogen storten, onder het genot van rock ’n roll-muziek op de achtergrond. Die unieke sfeer wordt ondersteund door oog voor detail, weet Jelle. "Nu we volop aan het uitbreiden zijn, is zo’n partnerschap van ongekende waarde."

“En onze gekende kwaliteit kunnen wij alleen garanderen als er een betrouwbare partner achter ons staat die alle benodigde producten naar de hoogste kwaliteitsstandaard en op de juiste momenten kan leveren. In élke vestiging.

Omdat wij op Solucious kunnen bouwen – op hun uitgebreide aanbod en betrouwbare leveringen, maar ook op hun innovatieve oplossingen – kunnen onze teams in alle Bavet-vestigingen meer tijd besteden aan zaken die er echt toe doen en de volledige aandacht op onze gasten richten. Nu we volop aan het uitbreiden zijn, is zo’n partnerschap van ongekende waarde.”

Bekijk de video

Ook interesse in het connecteren van Solucious met jouw bestelsysteem? 

Praat erover met jouw accountmanagerNog geen klant? Neem contact met ons op

Bekijk ook onze unieke servicesOf bekijk onze oplossingen voor horeca

Wie is Solucious?

Waarom meer dan 25.000 professionelen kiezen voor Solucious

  Gemak: Van bestelling, tot levering en service. We zorgen dat alles vlot verloopt.

  Ruim assortiment: Vers, diepgevroren of droog. Afgestemd op je behoeftes.

  Betrouwbare levering: Afspraak is afspraak. Volg je levering via track-and-trace.

  Transparante prijzen: Je foodcost onder controle dankzij competitieve prijzen.

Ontdek meer over horeca groothandel Solucious