Ronny, restaurant De Bomma, aan het woord:


De Antwerpse ondernemer Ronny de Backer vond een gat in de markt voor toeristen die zijn stad bezochten: authentiek Belgische kost in een nostalgische setting.

Zo ontdekken die bezoekers pas écht de smaak van het land waar zij te gast zijn.

“Onze frietjes met stoofvlees is een begrip.”



"Bij ‘de bomma’ ben je altijd welkom en ze verwent iedereen, dat is algemeen geweten.”

Bij haar krijg je de heerlijke gerechten van vroeger voorgeschoteld. En dat miste ik in Antwerpen.

Het voelde vreemd dat ik overal pizza’s, Spaans en Thais kon gaan eten, maar bijna geen Belgische kost. Terwijl ik wel dacht dat daar ook behoefte aan was.

De Belgische keuken is misschien minder bekend dan pizza, maar veel toeristen gaan juist op zoek naar lokale gerechten. Daarom zijn we met De Bomma begonnen.

Het bleek gelukkig een schot in de roos: bezoekers aan Antwerpen vinden ons vlotjes.

 

 

Ook de plaatselijke bevolking met een drukke job vindt ons menu geweldig.

 Bij ons vind je de Belgische keuken die iedereen lekker vindt en kent van vroeger.


Het probleem voor veel mensen is dat die gerechten vaak tijd kosten om te bereiden.

 De Belgen hier in de stad vinden het plezant dat ze toch kunnen komen genieten van de bekende klassieke kost.

Stoemp en stoof

De Backer blijft zowel in bereiding als in gastvrijheid volledig trouw aan de traditie.

 "Wij volgen authentieke recepten getrouw. Onder meer die van mijn eigen bomma. Hutsepot, frieten met stoofvlees, mosselen of witlof met kaassaus zijn onze populairste gerechten.

 We volgen de Belgische seizoenen uiteraard ook: zo zijn bijvoorbeeld in het voorjaar de asperges uitermate populair.

Een andere Antwerpse traditie is de sfeervolle kerstmarkt. De Backer merkt dat zijn gasten tijdens die dagen graag terugvallen op klassiekers.

 “Wij zijn met de feestdagen gesloten, maar maken door de kerstmarkt toch veel mee van de decembermaand.

Het is ontzettend druk in die periode en veel gasten hebben dan zin in klassieke Belgische stoverijen.

Misschien wel als tegenhanger van de kerstdagen waarbij het eten wat meer fancy is!”

Euro Space Center gaat volop voor veggie

Flexibel

Bij restaurant De Bomma is vrijwel alles mogelijk, dat is voor De Backer een erezaak.

“Bij ons kun je met wel dertig man binnenkomen en à la carte bestellen. We hanteren een menu waarmee we heel flexibel kunnen werken en we snel extra porties kunnen maken.

Solucious is daarbij een sterke partner:

  • brede Belgische assortiment in de grote voorraad die wij nodig hebben
  • betrouwbare levering in de juiste hoeveelheden, strikt volgens de HACCP-normen en tegen een vaste prijs


Door de betrouwbaarheid van Solucious kunnen we perfect plannen en calculeren, staan we nooit voor verrassingen en hoeven we nooit nee te zeggen tegen onze gasten.

En als een bepaald product dat we willen gebruiken niet in het assortiment zit, nemen ze dat zo snel mogelijk op."

"Ze denken echt mee met ons, net zoals wij met onze gasten meedenken.”



Ontdek ons Belgisch assortiment

Nog meer inspiratie voor de feesten


Wie is Solucious? 

Solucious is een 100% Belgische groothandel met een ruim assortiment food- aan scherpe prijzen. Als foodservicebedrijf van Colruyt Group leveren we aan meer dan 25.000 professionele klanten. We zijn een horeca groothandel, maar ook een foodservicepartner voor grootkeukens, bedrijven, scholen en overheden. We maken het je graag makkelijk. Want elke minuut in jouw keuken telt. Je bestelt alles eenvoudig online, wij leveren dit tot aan jouw voorraadruimtes. Volgens afspraak natuurlijk, want onze betrouwbare service is vanzelfsprekend. 


Jelle Lissens Food & Beverage Quality Manager Bavet“Omdat wij op Solucious kunnen bouwen – op hun uitgebreide aanbod, betrouwbare leveringen en innovatieve oplossingen – kunnen onze teams in alle Bavet-vestigingen meer tijd besteden aan zaken die er echt toe doen.”
Jelle Lissens Food & Beverage Quality Manager Bavet