Bananenbrood met yoghurt en blauwe bes
1 cakevorm Dessert
Ingrediënten voor 1 cake:
- 4 bananen (112413)
- 3 el blauwe bessen (129528)
- 3 eieren (114412)
- 125 g suiker (53458)
- 200 g bloem (17895)
- bakpoeder , ½ zakje (17853)
- 50 g amandelpoeder (11608)
- 125 g Pur Natur yoghurt (126921)
- 2 el citroensap (42138)
- 2 el maïsolie (66160)
- 1 snuifje zout
Allergenen: Gluten, melk, tarwe noten, amandelen en eieren
Bereidingswijze: lees verder hieronder
Bereidingswijze
-
- Vet een cakevorm in met boter en bestrooi met een beetje hazelnootpoeder. Zet opzij. Verwarm de oven voor tot 180° C. Splits de eieren. Meng de yoghurt en de suiker. Klop de eiwitten met een snuifje zout tot sneeuw. Meng de dooiers één voor één en de olie door het yoghurt-suikermengsel.
- Meng de bloem met het bakpoeder en het amandelpoeder, en zeef dit boven de kom met het deeg. Meng goed, tot een glad beslag. Pel de bananen en pureer er drie van met het citroensap. (Houd één banaan aan de kant voor de afwerking).
-
Roer de gemixte banaan en de bosbessen door het beslag. Schep voorzichtig de geklopte eiwitten door het beslag.
- Giet het beslag in de vorm, strijk het oppervlak glad en leg er de overgehouden banaan, in de lengte doorgesneden, bovenop. Bak het bananenbrood 45 minuten in de voorverwarmde oven. Ontvorm en laat afkoelen op een rooster.
- Vet een cakevorm in met boter en bestrooi met een beetje hazelnootpoeder. Zet opzij. Verwarm de oven voor tot 180° C. Splits de eieren. Meng de yoghurt en de suiker. Klop de eiwitten met een snuifje zout tot sneeuw. Meng de dooiers één voor één en de olie door het yoghurt-suikermengsel.

