Spaghetti Bolognese

 20 pers.      Hoofdgerecht

Spaghetti Bolognese

Ingrediënten voor 20 personen:

  • 2,4 kg Gehakt van varken-rund (113354)
  • 2 kg Spaghetti (106980)
  • 3,2 kg Tomatenblokjes (10591)
  • 280 g tomatenpuree (10725)
  • 4 teenjtes knoflook (29809)
  • 4 ajuinen (29816)
  • 2 el olijfolie (66144)
  • 8 wortelen (29890)
  • 8 stengels groene selder (29860)
  • 4 rode paprika's (124385)
  • 600 g Parijse champignons (08612)
  • 1 kippenbouillon (74497)
  • Cayennepeper (36522)
  • peper en zout
Allergenen: Melk, eieren,  granen, sojabonen en selderij
Bereidingswijze: lees verder hieronder

Bereidingswijze

  • Snij de groenten in kleine stukjes.
  • Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en laat er al roerend de gesnipperde ui en het knoflook glazig in stoven.
  • Voeg de rest van de groenten toe en laat op een zacht vuur afgedekt ± 4 min. stoven.
  • Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak het gehakt tot het korrelig is (druk uiteen met een vork).
  • Voeg het gehakt, de tomatenpuree en de gepelde tomaten toe aan de gestoofde groenten en roer om. Kruid met peper, zout en cayennepeper, en naar wens met andere kruiden.
  • Dek af en laat 1 u. zachtjes sudderen. Voeg tussendoor een scheutje kippenbouillon.
  • Serveer de saus met spaghetti.