Smash burger
door sterrenchef Bart De Pooter**

      Hoofdgerecht       Veggie

In samenwerking met  Violife
en Greenway

Ingrediënten

Smash hamburger

  • 2 x 75 g Greenway gehakt vegan rauw (123992)
  • 4 sneetjes Violife vegan Cheddar (124771)

Broodje

  • Burger bun

Gepekelde groenten

  • 10 g gepekelde worteltjes in lange plakjes
  • 10 g gepekelde radijzen in kwartjes
  • 20 g gepekelde rode kool
  • 10 g gepekelde mosterd zaden
  • 10 g stukjes verse radijzen


Garlic aioli

  • 200 g silken tofu
  • 10 g gepelde knoflookteentjes
  • 1/2 citroen, zeste en sap
  • 6 g zout
  • 10 g geroosterde sesamzaadjes

Wist je dat?

Tips voor de perfecte smeltbaarheid van de Violife-sneetjes

  Oven: Violife® sneetje geplaatst op hete burger terwijl op grill. Overgebracht naar oven op 200°C. De kaas smelt in 20 seconden in de oven.
  Gestoomd: Violife® sneetje geplaatst op hete burger terwijl op grill. Show-cooking op de grill plaat.
  Tip van Bart? Wat water naast de burger met Violife® kletsen, en het geheel laten stomen onder een deksel. Smelt in <1min onder het deksel. 

PS: Violife® is een 100% plantaardig alternatief voor kaas, zonder allergenen, zonder bewaarmiddelen en rijk aan vitamine B12.

Overschakelen naar plantaardig = beter voor onze planeet

Gebruik je 230 g Violife en Greenway ipv zuivelkaas en rundsvlees
  dan bespaar je 6,93 kg CO²-uitstoot per hamburger
  als je 4 smashburgers verkoopt per dag, 1 jaar lang, dan komt dit overeen met: 
= 462 dagen een combi-oven aan laten staan
= 353 dagen een grote koelkast draaien
= 1386 dagen een industriële vaatafwas 24u laten draaien

Bereidingswijze

Smash hamburger

  1. Gehakt goed mengen en op smaak brengen met zout en zwarte peper. Rol het gehakt tot 2 balletjes.
  2. Plaats in een hete pan ingevet met Phase. Druk stevig aan met een breed palet of deegroller om tot de burgervorm te komen. Laat karamelliseren tot de randen bruin en krokant worden.
  3. Draai om en bedek met twee sneetjes Violife vegan cheddar.
  4. Voeg een scheutje water toe in de pan en dek af zodat de stoom wordt vastgehouden en de vegan kaas helpt smelten.


Garlic aioli

  1. Rasp de knoflook fijn.
  2. Voeg het zout, de citroenzeste en het citroensap toe. Doe in de blender en mix tot een gladde massa.
  3. Voeg het sesamzaad toe en mix in.


Burger bun: Grillen


Maak de burger in deze volgorde:

  1. Onderste broodje
  2. Knoflook aioli
  3. Smash burger met cheddar
  4. Rösti
  5. Smash burger met cheddar
  6. Gepekelde groentjes
  7. Ketchup van het huis
  8. Bovenste broodje

Nog meer plantaardige recepten

Voor je hoofdgerecht:

Voor je dessert:

Nog meer inspiratie? 

Tips voor je menuOntdek praktische tips en recepten over veggie en vegan koken, zoals:

 Inspirerende recepten 
 Veggie met lage foodcost 
 Do's en don'ts voor je menu 
 Hoe vervang je een ei?

ONTDEK AL ONS VEGGIE-ADVIES  

Sorry, item "etalage-violife-2023" bestaat niet.


Sorry, item "etalage-flora-2023" bestaat niet.


Sorry, item "etalage-greenway-2023" bestaat niet.

Ook interessant voor jou