Een Aperol-glas is uiteraard het meest geschikte glas. Als alternatief serveer je een Aperol Spritz best in een slank wijnglas op een voet.
Een rond glas is te vermijden!
Hoe voller, hoe beter: start steeds met een vol glas ijs. Om een idee te geven, 4 ijsblokjes is te weinig.
Als je het ijs pas toevoegt nadat de drank in het glas is, is de kans groot dat je te veel prosecco of Aperol gebruikt en te weinig ijs.
En door te weinig ijs...
Lees hier nog meer over waarom je beter niet bespaart op ijs.
Aperol is zwaarder dan prosecco. Door Aperol na de prosecco te gieten, vermengen de dranken zich mooier.
Als je zou starten met Aperol, zie je de laagjes drank in het glas. Ook de smaakervaring is dan helemaal anders.
Hanteer de verhouding 3-2-1: 3 delen prosecco, 2 delen Aperol, 1 deel bruiswater.
Volgende hoeveelheden zijn perfect voor een Aperol-glas
Presentatie is belangrijk. Werk af met een vers schijfje appelsien en eventueel nog een extra ijsblokje. Zo is het glas mooi gevuld.
In ons assortiment vind je ook kant-en-klare cocktails. Simpelweg serveren in een glas vol ijs en afwerken: klaar in een handomdraai!
Gebruik bijvoorbeeld deze kant-en-klare Aperol Spritz.
Een ideale oplossing als je geen tijd of niet voldoende personeel hebt om de Aperol Spritz te bereiden volgens de regels van de kunst.