(G)een groentje meer in de professionele keuken

Doe je mee aan onze #VeggieChallenge? Van 1 tot 31 maart 2024 laat je je gasten watertanden in de plantaardige keuken.

Veggie tips van Seppe Nobels en Michaël Sels

Graag stap voor stap naar plantaardig? Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA, deelt zijn favoriete half-half-gerecht.

Groentechef Seppe Nobels toont hoe je de pure smaak van groenten maximaal behoudt: door ze te poffen.

Een plantaardige wrap bomvol eiwitten die ook nog eens goed is voor je foodcost? Michaël Sels inspireert.

Seppe Nobels verklapt hét geheim voor een lage foodcost: knolgroenten pekelen.

Vindingrijk met veggie


Creatief koken met groenten en plantaardige vervangers zit in de lift. Het was nog nooit zó makkelijk om te experimenteren met beetgare en plantaardige lekkernijen. Voor smaakbommetjes die zelfs flexitariërs niet doen twijfelen. Solucious trakteert je op inspiratie voor een groener menu!

Smaakvol switchen

In samenwerking met partner Bonduelle

Maak vertrouwde gerechten plantaardig in een handomdraai. Zonder vlees, maar met de lekkerste groenten en peulvruchten!
Een Kip Pilav wordt een KikPilav, een Boeuf Bourguignon wordt zo een heerlijke Biet Bourguignon. Klaar om je gasten te verrassen?


Start met smaakvol switchen

5 Vegan tips van Le Botaniste


In restaurant Le Botaniste serveren ze enkel 100% vegan en biologische gerechten. Gregory, mede-oprichter en chef, legt uit over de favoriete vegan gerechten en producten.
"Voorzie voor je vegetarische klanten ook eens iets anders. Mensen zijn zeer aangetrokken tot wat Oosters is. Een curry is altijd al het bestverkopende gerecht geweest."


Lees Gregory's tips

Creatief aan de slag in samenwerking met onze partners

Mediterraanse pokébowl met falafel van rode biet

Mediterraanse pokébowl met falafel van rode biet

 Een funky versie van een traditionele pokébowl
 Met lekkere dressing

Vegan pasta carbonara

Vegan pasta carbonara

 Een vegan variant van de klassieker
 Met zuivelvervanger

Sensational spicy burger

Sensational spicy burger

 Mexicaans geïnspireerde vegan burger
 Met vleesvervanger

Handige tips
Hoe spreek je zowel flexitariërs, vegetariërs als veganisten aan met de menukaart in je horecazaak of grootkeuken?

 Do's en don'ts voor je menukaart

 8 tips om veggie beter te doen scoren

Nurishh

Vlotte service

Met plantaardige ingrediënten kan je véél richtingen uit. Veggie zorgt voor meer flexibiliteit met minder moeite. Zowel in de mise-en-place als tijdens het koken! De kortere gaartijden en veelzijdigheid van groenten en vleesvervangers zorgen voor instant winners in je race tegen de klok.

Ontdek de vervangers

Hoe vervang je een ei?

Alternatieven voor melk, room en boter zijn er genoeg. Maar hoe vervang je eieren in een vegan dessert of bereiding?
Er zijn genoeg ingrediënten die een goed, plantaardig alternatief zijn. Voor zoete, hartige of luchtige gerechten. En je hebt de producten wellicht al in je voorraad staan!
Experimenteer met de mogelijkheden, want elk product heeft zijn eigen bindende eigenschappen en smaak.

Ontdek de vervangers
Check het aanbod

Zuivel makkelijk vervangen

Erg handig voor gasten met allergieën of intoleranties. Voor bakken, sauzen, desserts, koffie en meer.
Zuivelvangers zijn op basis van soja, granen (bv. haver), noten (bv. amandel), kokos,...

Check het aanbod

Makkelijke recepten

Wrap tofu cashew met mosterd

Wrap tofu cashew met mosterd

 Een snelle en originele wrap
 Met kaasvervanger

Supreme pokébowl

Supreme pokébowl

 Hawaiiaans met Chinese invloeden
 Met vleesvervanger

Spaghetti bololinzen

Spaghetti bololinzen

 Een plantaardige variant van de klassieke spaghetti
 Met peulvruchten

Vol au Vegan - Koninginnehapje

Vol au Vegan - Koninginnehapje

 Klassieker met een vegan twist
 Met zuivelvervanger

Eenvoudige en allergenenvrije chocolademousse

Eenvoudige en allergenenvrije chocolademousse

 Eenvoudig om te maken en klassieke topper
 Met zuivelvervanger

Onze partners

 alt=

Behapbare foodcost


Veggie gerechten knabbelen niet zo stevig aan je foodcost als je zou denken. Want het hoeft écht niet duur(der) te zijn. Granen en peulvruchten in bulk, grote hoeveelheden seizoensgebonden groenten en diepvriesproducten zetten zelfs een rem op je foodcost. Da’s dubbel genieten met hetzelfde budget.

Wat met de foodcost van veggie en vegan?


Budget speelt natuurlijk een grote rol. Vraag je je af of veggie koken duurder uitkomt? Wees gerust: vegetarisch of vegan koken hoeft niet duur te zijn.

Ontdek hoe je de foodcost van je veggie en vegan gerechten onder controle houdt.


Tips voor je foodcost

Makkelijk aan de slag met peulvruchten


Peulvruchten zijn best goedkoop. Én lang houdbaar. Wat de producten ideaal maakt om de foodcost van je veggie gerechten onder controle te houden.

Hoe je concreet peulvruchten gebruikt? Lees onze praktische tips en tricks en krijg een antwoord op al je peul-vragen!


Tips voor peulvruchten

Vlees lookalikes

· Amper van vlees te onderscheiden. Denk aan vegan kipstukjes, gehakt of charcuterie.
· Gemaakt op basis van soja-, tarwe-eiwit of erwten-eiwit. Deze laatste is erg handig i.v.m. allergenen.
· Eenvoudig in gebruik!


Ons aanbod

Vleesvervangers

· Traditionele eiwitrijke producten: zoals tofu, tempeh of seitan. Gezond (weinig vet en zout) en veelzijdig in gebruik.
· Kant-en-klare producten op basis van groenten of falafel. Zoals balletjes en burgers. Eenvoudig in gebruik! 

Ons aanbod

Peulvruchten

Bonen, kikkererwten, linzen, sojabonen 

· goedkoop en lang houdbaar
· toegankelijk: al gekend door je klant
· bron van plantaardige eiwitten: superfood
· mooi op je bord: veel smaken, kleuren, vormen

Tip: voorzie 150 à 200 g/persoon voor een volwaardige maaltijd



Ons aanbod

Snel je gerecht vegetarisch maken?

Vervang vlees of zuivel simpelweg door plantaardige producten die je gebruikt op dezelfde manier. 

Vleesvervangers van Garden Gourmet

 100% plantaardige alternatieven voor vlees

 Ruim aanbod: vegetarische burger, schnitzel, filetstukjes ...

 Duurzame verpakking

Ontdek > 

Producten ophalen...

Vegan kaas van Nurishh

 Makkelijk te gebruiken, net zoals kaas

 Zuivelvrij, lactosevrij, natuurlijke smaak- en kleurstoffen, rijk aan calcium & vitamine B12

Ontdek > 

Producten ophalen...

Peulvruchten van Bonduelle

 Goedkoop en lang houdbaar

 Makkelijk te bereiden

 Bron van plantaardige eiwitten

Ontdek > 

Producten ophalen...

Waarom

...vindt Solucious dit belangrijk?

Solucious is partner van de VeggieChallenge én neemt deel aan de Green Deal Eiwitshift. Plantaardig eten is duurzaam, en we beseffen het belang van een gezond milieu. Daarom zetten we ons veggie en vegan assortiment in de kijker.

...zou je dit op je menu zetten?

  • Je kan meer klanten bedienen! De klassieke vegetariërs en veganisten, maar ook flexitariërs en wie een specifiek dieet volgt (door allergieën, intoleranties of religie, zoals koosjer of halal).
  • En natuurlijk omdat het een duurzame keuze is.

Wie is Solucious? 

Solucious is een 100% Belgische groothandel met een ruim assortiment food- aan scherpe prijzen. Als foodservicebedrijf van Colruyt Group leveren we aan meer dan 25.000 professionele klanten. We zijn een horeca groothandel, maar ook een foodservicepartner voor grootkeukens, bedrijven, scholen en overheden. We maken het je graag makkelijk. Want elke minuut in jouw keuken telt. Je bestelt alles eenvoudig online, wij leveren dit tot aan jouw voorraadruimtes. Volgens afspraak natuurlijk, want onze betrouwbare service is vanzelfsprekend. 


Jelle Lissens Food & Beverage Quality Manager Bavet“Omdat wij op Solucious kunnen bouwen – op hun uitgebreide aanbod, betrouwbare leveringen en innovatieve oplossingen – kunnen onze teams in alle Bavet-vestigingen meer tijd besteden aan zaken die er echt toe doen.”
Jelle Lissens Food & Beverage Quality Manager Bavet