Foodcosttoppers: Recepten voor en door chefs
Om het maximum uit de heropstart van je zaak te halen, is het nu nóg belangrijker om je foodcost scherp te houden. Hoe? Door creatieve combinaties te maken, vooral met seizoensproducten te werken en slim om te gaan met hoeveelheden, ingrediënten en verspilling.
4 gouden regels voor de heropstart
Start met een beperkte kaart van moneymakers in je keuken en bar. Denk aan populaire maar simpele gerechten of drankjes waar je nagenoeg geen werk of waste aan hebt.
Spreek duidelijke commerciële KPI’s af met je team. Probeer met andere woorden de gemiddelde besteding per klant te verhogen. Bijvoorbeeld:
- 70% van de klanten bestelt een fles water. Vraag er naar als je de bestelling opneemt.
- 35% van de gasten start met een cocktail. Prijs de allerbeste aan!
- 50% sluit af met een dessert. ‘Nog een heerlijk afsluitertje?’
Houd er bij je prijszetting rekening mee om de extra coronakosten te verrekenen. Dit bedraagt op jaarbasis 30.000 euro voor een medium zaak van 50 couverts / 5 medewerkers / 250 openingsdagen.
Werk met slimme recepten. Zo kun je heel precies de juiste hoeveelheid uitrekenen en bestellen. Het resultaat? Een lagere foodcost én minder waste.
Onze services voor een vlottere bestelling en levering
We blijven ook nu instaan voor een betrouwbare dienstverlening, met aandacht voor de preventieve maatregelen.
Ondersteuning van nieuwe medewerkers
In de zoektocht naar geschikte medewerkers willen we je samen met onze externe partners ondersteuning bieden.
- vacaturewebsite voor de horeca, vooral actief in de regio Brussel en Wallonie
- € 40 ipv € 60 (excl. BTW) om jouw vacature 1 maand lang online te plaatsen
- log je in en vraag hier jouw persoonlijke kortingscode aan. Gebruik deze op hun website.
- Geldig t.e.m. 31/08/2021.
20% korting bij
- grootste Belgische platform voor horecajobs
- -20% om jouw vacature online te plaatsen op: Jobkitchen.be (restaurant-brasserie), Jobhotel.be (hotel), Jobmercado.be (slager-traiteur)
- log je in, dan vind je hier jouw kortingscode terug.
Consultant in de horecasector: hulp bij je zoektocht naar personeel (managementprofielen), overnamebegeleiding- en algemene coaching.
1. €750 korting bij een wervingsopdracht: € 250 korting op de opstartkost bij het begin, € 500 korting op de succesfee op het einde
2. 2u gratis extra adviesopdracht, ter waarde van € 250
- bij adviesopdracht van 10u (advies over prijszetting, menukaart, terras, … )
- KMO-portefeuille erkend: mogelijke tussenkomst van 30% van de overheid.
Interesse? Contacteer Horeca Partners via info@horecapartners.be en vermeld je Solucious-klantnummer. Geldig t.e.m. 30/09/2021
Betaling
Info over je betaling? Log je in en lees meer over je betalingsvoorwaarden
Vragen? Je accountmanager helpt je graag verder.
Last-minute je reeds geplaatste bestelling aanpassen
Heb je meer of minder gasten dan verwacht en wil je daardoor je hoeveelheid bestelde producten wijzigen?
Dat kan op 2 manieren, afhankelijk van de resterende tijd voor je leveringsdatum.
Wie is Solucious?
Waarom meer dan 25.000 professionelen kiezen voor Solucious
Gemak: Van bestelling, tot levering en service. We zorgen dat alles vlot verloopt.
Ruim assortiment: Vers, diepgevroren of droog. Afgestemd op je behoeftes.
Betrouwbare levering: Afspraak is afspraak. Volg je levering via track-and-trace.
Transparante prijzen: Je foodcost onder controle dankzij competitieve prijzen.
Jouw accountmanager staat je bij met raad en daad
Heb je een specifieke vraag of behoefte? Of wens je persoonlijk advies? Contacteer de accountmanager in jouw regio voor een afspraak.