Op een boogscheut van het strand en in een van de bekendste winkelstraten van Oostende, baat Johnny Dildick al 25 jaar zijn bistro Cheers uit. Met succes! Al betekent dat niet dat hij op zijn lauweren rust. Hij is elke dag met z’n zaak bezig. Zeker nu de drukke zomermaanden aan de kust op komst zijn, bereidt hij zich graag goed voor.
Ben je klaar voor de zomermaanden?
“Absoluut. Qua menu vraagt het niet veel extra voorbereiding. Onze zomer- en winterkaart verschillen niet zo hard. In een brasserie zoals de onze vind je altijd een goed stuk vis of vlees. Of een pasta. Sommige zomerse gerechten zijn ook in de winter populair, de verse hamburgers slaan dan in de zomer weer meer aan. Daarnaast zijn de mojito en de Aperol Spritz klassiekers die elke zomer terugkomen. Dit jaar voegde ik ook een mocktailkaart toe. Zo speel ik in op de veranderende trends.”
Hoe hou je de foodcost van al dat lekkers in de gaten?
“Door ermee bezig te zijn. Elke dag opnieuw. Ik check de kwaliteit en de prijzen en probeer op die manier de prijs voor de eindklant zo stabiel mogelijk te houden. Daarvoor ga ik actief op zoek naar de beste prijs-kwaliteitverhouding op de markt. Bij Solucious – waar ik sinds oktober 2023 klant ben en nu 128 vaste artikels afneem – zit die verhouding heel goed. Maar ik ben er wel elke dag mee bezig. Opzoeken, uitrekenen en andere producten kiezen als het nodig is.”
Cheers heeft een mooi terras. Hoe belangrijk is dat voor je zaak?
“We zitten hier aan de kust: onmisbaar dus. Ons terras is volledig overdekt. Net zoals bij een cabrio openen en sluiten we het dak op basis van het weer. En ik investeerde ook in warmte-elementen aan de muur. Want ook in de zomer kan het ’s avonds fris zijn. Het terras is trouwens naar de winkelstraat gericht, dat is extra leuk voor de gasten. Over die indeling dachten we destijds goed na. We hebben zowel schaduw als zon op ons terras en kiezen mensen waar ze zitten. Voor uitbaters die nog tips nodig hebben voor hun buitenruimte: kies voor tafeltjes van twee. Die schuif je makkelijk tegen of uit elkaar. Twee gasten aan een tafel van vier is natuurlijk zonde.”
“Kies op je terras voor tafeltjes van twee die je makkelijk verschuift. Zo kan je meer mensen een plekje geven.”
Vraagt je terras ook veel extra personeel?
“Dat valt mee. Ik werk eigenlijk het hele jaar door met tien voltijdse werknemers. In de zomer komen daar natuurlijk wel wat flexi-jobbers en studenten bij. Maar ik ervaar geen problemen om mensen te vinden. Hoe dat komt? Wij zijn een dagzaak. De laatste medewerkers zijn ten laatste om 20 uur weer thuis. Zo bouw je nog een sociaal leven op na de werkuren. Ik zorg daarbij goed voor m’n personeel. Ik werk al jaren met dezelfde ploeg.”
Waarom stapte je over op Solucious?
“Ik was al 25 jaar trouwe klant bij dezelfde leverancier. Op een zeker moment besloot ik om het assortiment en de prijzen van andere aanbieders te vergelijken. Uiteindelijk koos ik voor Solucious vanwege hun uitgebreide en prijsvriendelijke assortiment. Ik kan bijvoorbeeld kiezen tussen zeven soorten voorgekookte ham. Waar vind je nog zo’n keuze voor die prijs? De overstap naar Solucious betekent jaarlijks een besparing van duizenden euro’s voor mij. Dat je direct kan betalen in het systeem is ook een handigheid, zeker op drukke momenten.”
“Door over te schakelen naar Solucious bespaar ik jaarlijks duizenden euro’s.”
Hoe ervaar je de samenwerking?
“Eerlijk? Heel goed. De communicatie met Tom – mijn vaste contactpersoon bij Solucious – verloopt heel transparant. Wanneer ik vragen heb of iets niet terugvind in het systeem, staat Tom altijd klaar om te helpen. Ik kan echt met alles bij hem terecht. Hij staat ook altijd open voor feedback, en dat vind ik fijn. Alles kan altijd beter, toch? Met die mentaliteit sta ik zelf ook in Cheers.”
Unieke services van foodservicebedrijf Solucious
Persoonlijk contact en flexibiliteit
Ruim assortiment aan goede kwaliteit en prijzen
Nuttige recepten en inspiratie
Meer weten?
Nog meer klantverhalen
Waarom The Huggy's Bar voor Solucious kiest
Tijdsbesparing door makkelijk online bestellen
Huismerken met mooie prijs-kwaliteitsverhouding: controle over je kosten.
Professionele speler die zich flexibel kan opstellen.
“ De betrouwbare, eersteklas service en het zeer grote assortiment aan competitieve prijzen maakte de keuze voor Solucious vanzelfsprekend. ”
Thomas Mémurlin
CEO The Huggy's Bar
Connecteer jouw bestelsysteem met Solucious
Zo is de foutenmarge kleiner.
Hou je makkelijker controle over je kosten.
Loopt vooraadbeheer gestroomlijnd en volledig automatisch.
“Dankzij onze samenwerking met Solucious en Growzer kunnen we prijzen automatisch aanpassen en in realtime bekijken welke producten we wanneer verkocht hebben en hoeveel die hebben gekost”
Jelle Lissens
Food & Beverage Quality Controller bij Bavet
Wie is Solucious?
Solucious is een 100% Belgische groothandel met een ruim assortiment food- aan scherpe prijzen. Als foodservicebedrijf van Colruyt Group leveren we aan meer dan 25.000 professionele klanten. We zijn een horeca groothandel, maar ook een foodservicepartner voor grootkeukens, bedrijven, scholen en overheden. We maken het je graag makkelijk. Want elke minuut in jouw keuken telt. Je bestelt alles eenvoudig online, wij leveren dit tot aan jouw voorraadruimtes. Volgens afspraak natuurlijk, want onze betrouwbare service is vanzelfsprekend.
“Omdat wij op Solucious kunnen bouwen – op hun uitgebreide aanbod, betrouwbare leveringen en innovatieve oplossingen – kunnen onze teams in alle Bavet-vestigingen meer tijd besteden aan zaken die er echt toe doen.”
Jelle Lissens Food & Beverage Quality Manager Bavet
Lees en bekijk hoe Solucious horecazaken gemak brengt aan een lage kost
Connecteer jouw bestelsysteem met Solucious
Zo is de foutenmarge kleiner.
Hou je makkelijker controle over je kosten.
Loopt vooraadbeheer gestroomlijnd en volledig automatisch.
“Dankzij onze samenwerking met zowel Solucious als Growzer kunnen we prijzen automatisch aanpassen en in realtime bekijken welke producten we wanneer verkocht hebben, hoeveel die hebben gekost en wat we daaraan kunnen optimaliseren”
Jelle Lissens
Food & Beverage Quality Controller bij Bavet