Volop voor veggie en vegan: Euro Space Center

We spraken met keukenverantwoordelijke Olivier Accindinus over hoe zij hun kaart vegetarischer maken.

Euro Space Center won in 2022 onze wedstrijd in het kader van de Veggie Challenge. De beloning? Een leuke workshop van EVA vzw. Ideaal om veggie en vegan inspiratie op te doen voor het nieuwe jaar! We spraken met keukenverantwoordelijke Olivier Accindinus over de workshop en hoe zij hun kaart vegetarischer maken.

Je foodcost onder controle bij veggie?

Heel wat mensen gaan ervan uit dat vegetarisch koken duurder is. Dat is nochtans helemaal niet het geval, zo meent ook Olivier.

Euro Space Center gaat volop voor veggie

“Je moet gewoon slim gerechten samenstellen, met ingrediënten van goede kwaliteit, die rijk zijn aan proteïnen. In feite heb je van heel wat producten maar kleine hoeveelheden nodig. Zelfs als ze dus iets duurder in aankoop zijn, komt het uiteindelijk voordelig uit."

Olivier Accindinus,
Keukenverantwoordelijke Euro Space Center


Ontdek zelf de lage prijzen en grote voorraad als je klant wordt. Registreer je meteen!

Euro Space Center gaat volop voor veggie

Weg met de vooroordelen

Naast de prijs heersen er nog heel wat vooroordelen over vegetarisch en vegan koken, zowel in de keukens als bij de klanten. Volgens Olivier komt dat vooral doordat vele mensen nog niet voldoende geïnformeerd zijn.

“Ze zijn dan simpelweg niet op de hoogte van wat er allemaal mogelijk is. Je kan heel lekkere en ‘vullende’ maaltijden maken zonder vlees, vis of dierlijke producten. Met de juiste kruiding en lekkere ingrediënten zoals kikkererwten, kidneybonen, sesambrood, … noem maar op. Je vindt alles wat je nodig hebt in het Solucious-assortiment.”

Oliviers favorieten in ons aanbod?

“Ik ben fan van de vele opties voor zetmeelhoudende producten. Want het hoeft niet altijd rijst, pasta of aardappelen te zijn. Er zijn bijzonder veel soorten granen in het aanbod.”

Euro Space Center gaat volop voor veggie

Nauwe samenwerking

Jaarlijks bedienen ze in Euro Space Center 10.000 tot 15.000 kinderen. En het aandeel daarvan dat gluten- of lactosevrij, halal, vegetarisch of vegan eet, is alsmaar groter.

“Ook hen willen we smakelijke gerechten voorschotelen. Zo zijn we van plan om komende zomer onze typische saladbar volledig vegetarisch te maken. En ja, dat is wel een uitdaging, maar je moet meegaan met je tijd en de veranderende vraag van klanten.

In Solucious vonden we daarvoor een goede partner. We werken nu al vier jaar samen en de band wordt elk jaar nauwer. Dat we er dan eens een cadeautje zoals de workshop bovenop krijgen, is natuurlijk top. We raden jullie aan al onze collega-horecaondernemers aan!”

Euro Space Center gaat volop voor veggie en vegan

Workshop aangepast aan onze noden

Op 23 januari was het zover: het keukenteam van Euro Space Center werd ondergedompeld in de wereld van creatief én lekker vegetarisch koken.

“Het was een zeer interessante dag. Ik vond het vooral fijn dat we tips & tricks op maat kregen. We moesten vooraf wat info geven over hoe wij werkten en daarop werd de workshop helemaal aangepast.”


Olivier had al wat vegetarische gerechten op de kaart staan, maar wilde die graag optimaliseren en de opties wat uitbreiden. Daarom kwam deze workshop zo van pas.

“De gerechten die we al serveerden waren erg eenvoudig. Nu deden we heel wat inspiratie op voor bijgerechten, sauzen, bereidingen zonder ei, … En leerden we tal van technische trucjes. We weten nu bijvoorbeeld lekkere vegan vinaigrettes te maken en allerlei alternatieven voor vleesbereidingen aan te bieden.”


Nog meer ervaringen over vegetarisch koken

Ontdek alles

De beste tips voor je budget, menu, de producten, ...

Ontdek praktische tips en recepten over veggie en vegan koken voor professionals, zoals:

 Inspirerende recepten 
 Veggie met lage foodcost 
 Do's en don'ts voor je menu 
 Hoe vervang je een ei?
 Welke producten gebruik je best

Ontdek alles
Hun dagelijkse aanpak

AZ Sint-Blasius zet veggie in de kijker

We spraken met aankoopverantwoordelijke Zeno : hoe koken zij elke dag veggie?

"Sinds maart 2022 zijn 50 tot 75% van onze 2e menu’s doorheen het jaar ook vis- en vleesloos. Om de foodcost onder controle te houden, bieden we altijd een vleesvergeter aan én een gerecht met meer groenten.

Hun dagelijkse aanpak
Lees Gregory's tips

5 vegan tips van Le Botaniste

In restaurant Le Botaniste serveren ze enkel 100% vegan en biologische gerechten. Gregory, mede-oprichter en chef, legt uit over de favoriete vegan gerechten en producten.

"Voorzie voor je vegetarische klanten ook eens iets anders. Mensen zijn zeer aangetrokken tot wat Oosters is. Een curry is altijd al het bestverkopende gerecht geweest."

Lees Gregory's tips

Unieke services van foodservicebedrijf Solucious

 Ruim aanbod veggie aan lage prijzen
 Boeiende inspiratie
 Goede partner voor de toekomst

Meer weten? 

Contacteer je accountmanager  

Of ontdek de unieke services van Solucious

Nog meer klantverhalen

betrouwbare horecaleverancier met unieke track-and-trace service


Waarom The Huggy's Bar voor Solucious kiest

  Tijdsbesparing door makkelijk online bestellen
  Huismerken met mooie prijs-kwaliteitsverhouding: controle over je kosten.
  Professionele speler die zich flexibel kan opstellen.

“ De betrouwbare, eersteklas service en het zeer grote assortiment aan competitieve prijzen maakte de keuze voor Solucious vanzelfsprekend. 

Thomas Mémurlin
CEO The Huggy's Bar 


bekijk de case study  

Connecteer jouw bestelsysteem met Solucious

  Zo is de foutenmarge kleiner. 
  Hou je makkelijker controle over je kosten.
 Loopt vooraadbeheer gestroomlijnd en volledig automatisch.

Dankzij onze samenwerking met Solucious en Growzer kunnen we prijzen automatisch aanpassen en in realtime bekijken welke producten we wanneer verkocht hebben en hoeveel die hebben gekost

Jelle Lissens
Food & Beverage Quality Controller bij Bavet


bekijk de case study  Ontdek alle klantverhalen  
Wie is Solucious? 

Solucious is een 100% Belgische groothandel met een ruim assortiment food- aan scherpe prijzen. Als foodservicebedrijf van Colruyt Group leveren we aan meer dan 25.000 professionele klanten. We zijn een horeca groothandel, maar ook een foodservicepartner voor grootkeukens, bedrijven, scholen en overheden. We maken het je graag makkelijk. Want elke minuut in jouw keuken telt. Je bestelt alles eenvoudig online, wij leveren dit tot aan jouw voorraadruimtes. Volgens afspraak natuurlijk, want onze betrouwbare service is vanzelfsprekend. 


Jelle Lissens Food & Beverage Quality Manager Bavet“Omdat wij op Solucious kunnen bouwen – op hun uitgebreide aanbod, betrouwbare leveringen en innovatieve oplossingen – kunnen onze teams in alle Bavet-vestigingen meer tijd besteden aan zaken die er echt toe doen.”
Jelle Lissens Food & Beverage Quality Manager Bavet