Guy, diensthoofd OCMW Herentals, aan het woord:

Guy Peeters is als diensthoofd bij Welzijnsvereniging Sint-Anna / OCMW Herentals een meester in het balanceren. Zijn gasten zijn:

 de bewoners van verzorgingshuis Sint-Anna en mensen die thuis maaltijden bezorgd krijgen omdat ze moeilijk in staat zijn zelf te koken

  kindercrèche, een school en twee buurtrestaurants die ook bij het sociale domein horen

Veel verschillende doelgroepen, voorkeuren, wensen en vereisten. En tegelijkertijd moeten de prijzen van de menu’s haalbaar blijven voor iedereen, terwijl de maaltijden uitnodigen en verleiden, vooral rondom de decembermaand. 

“Het geeft veel voldoening als we met de feestdagen vol zitten.”


Guy Peeters heeft een carrière van twintig jaar in wegrestaurants en grootkeukens achter de rug. “Daar had ik eigenlijk geen vaste gasten en kwamen bezoekers echt alleen voor een snelle bite. Snelheid en gemak stond voorop.” In de wereld van de zorg heeft hij juist een heel andere uitdaging.

"Onze gasten moeten bepaalde voedingsstoffen binnenkrijgen voor hun vitaliteit. Dan is het onze taak ervoor te zorgen dat het zo lekker is dat ze er graag van eten.

Hoe meer liefde wij in onze bereidingen stoppen, hoe beter zij voor zichzelf zorgen.

Dat geldt natuurlijk ook voor de crèche en de school waarvoor wij koken. Dat is een bijzondere verantwoordelijkheid en we doen dan ook geen enkele concessie aan smaak en kwaliteit."

Euro Space Center gaat volop voor veggie

 

Daarnaast let Peeters goed op de prijs, omdat zijn doelgroepen in het sociale domein beperkte budgetten hebben.

“Een maaltijd mag echt niet te duur worden. Dat betekent dat we scherp inkopen en dat we erop moeten kunnen vertrouwen dat ze altijd leveren.

Last minute aanpassingen kosten immers tijd en geld. Bij Solucious heb ik die zekerheid. Daardoor werken wij slim en efficiënt.

We hebben een trouw team van medewerkers en dat stelt ons in staat met onze kennis en ervaring veel zelf te maken from scratch.

Dat voegt meerwaarde toe aan de ingrediënten. In combinatie met de goede inkoopprijzen en kwalitatieve producten serveren we tegen een scherpe prijs zeer smaakvolle maaltijden. Dat stemt me trots.”

Euro Space Center gaat volop voor veggie

Slimmer met het seizoen

Om efficiënt te werken, hanteert Peeters een menucyclus van zes weken, waarna gerechten in iets aangepaste andere vorm weer terugkeren.

 “Dat maakt onze manier van werken efficiënt. Uiteraard blijft het menu niet exact hetzelfde en passen we de receptuur aan.

 Zo kijk ik altijd of Solucious mooie seizoensgroenten in het assortiment heeft die optimaal zijn in prijs en kwaliteit. Daarmee geven we een heel nieuwe draai aan bijvoorbeeld een stukje vlees dat op het menu staat.

 We proberen ook wel eens wat uit met gerechten uit andere keukenculturen en verrassende presentaties en ingrediënten, maar we merken toch dat onze gasten vooral zoeken naar bekende gerechten om van te genieten.

Onze uitdaging zit er misschien minder in om te vernieuwen, maar we willen wel altijd blijven verbeteren en afwisselen om onze gasten te kunnen verwennen.”


Euro Space Center gaat volop voor veggie