Zomerbars Bar Patio en Clothilde Plaasj


Zomerbars aan het woord

Uitbaters Joël Craenhals van Bar Patio, en Kevin Mertens van Clothilde Plaasj gaan graag de uitdaging aan om hun gasten een écht vakantiegevoel te bezorgen. Ook dankzij Solucious. Een blik op hun zomerbars rond Antwerpen

Meer dan zomerbarconcurrenten

Een zomerbar in onvoorspelbaar België, dat klinkt niet altijd als een cadeau met een grote rode strik rond. Slechte zomers, personeelstekorten en corona zijn maar een paar roetgooiers in het eten. En toch gaan de bars graag die extra uitdaging aan om de gasten een écht vakantiegevoel te bezorgen. Ook dankzij Solucious. Uitbaters Kevin Mertens van Clothilde Plaasj, en Joël Craenhals van Bar Patio werpen een blik op hun zomerbars rond Antwerpen.

Zomerbars Bar Patio en Clothilde Plaasj

Zomerbars met net dat tikkeltje meer  

Joël, uitbater van Bar Patio, vertelt hoe zijn zomerbar ontstond.

“Beiden namen we in volle pandemie het gedurfde besluit om een zomerbar te openen. Ik ontruimde enkele voormalige tennispleinen in Mortsel en pootte er een high-end zomerbar neer. Dat miste ik in ons land. Er zijn bars genoeg, maar een zomerbar die nét dat tikkeltje meer is voor bijna 500 gasten? Dáár staat Bar Patio voor.”

Rond dezelfde periode opende Kevin Clothilde Plaasj.

"Ik zie in mijn zomerbar aan de Schelde hoe iedereen geniet van de herwonnen vrijheid na corona. Mijn oog viel in 2021 op het oude clubhuis van de vroegere waterskiclub hier aan het water. Ondanks de timing, voelde ik dat ik moest springen. Met een resem cocktails én mocktails op de kaart delen gasten in Clothilde Plaasj kleine gerechtjes in een losse setting."


Neem een kijkje in ons assortiment aperitiefdranken met of zonder alcohol. 

Zomerbars Bar Patio en Clothilde Plaasj


Het hele jaar door zomer  

Een zomerbar in de winter? Bij Clothilde Plaasj kan je alvast terecht.

“Tijdens de wintermaanden voorzien we overkapping en verwarming. Maar dat komt ook erg goed uit wanneer het Belgische regenweer in de zomer opeens toeslaat. Je kan als zomerbar eigenlijk niet meer zonder in ons land. Ons plekje aan het water blijft zo aantrekkelijk, ongeacht het seizoen.

Ook bij Bar Patio kan je het hele jaar door aangenaam vertoeven.

"Met het nijpende personeelstekort in onze sector, is het soms een gevecht. Maar ik heb mijn vaste mensen. Daarnaast vormen enthousiaste flexijobbers en studenten de ultieme redders in nood. Met houten kachels en een stuk overdekt terras trotseren we ook de natte regendagen en de koudere wintermaanden."

Zomerbars Bar Patio en Clothilde Plaasj

Een samenwerking die naar meer smaakt 

Clothilde Plaasj en Bar Patio werken regelmatig eens samen. Voor Kevin heeft het alleen maar voordelen.

“Elke bar heeft zijn eigen sterkte. Zo zie ik Joëls Bar Patio niet als rechtstreekse concurrent, maar bouwen we op elkaars expertise. Af en toe doen we zelfs feestjes samen. Met zijn ervaring in het nachtleven en mijn passie voor voeding, zijn we meer dan zomerbarconcurrenten.”

Joël gaat hiermee helemaal akkoord. 

"Het is door de tip van Kevin dat Bar Patio sinds vorig jaar samenwerkt met Solucious. Met een grote voorraad en de nodige knowhow is dat onze vaste sparringpartner voor het foodsharingconcept en de drankenkaart in de zomerbar. Met hun service schrijven ze proactief mee aan ons verhaal en garanderen ze een optimale foodcost. Dankzij de expertise van Solucious slagen we erin om goed te anticiperen op het wankele zomerweer en slim met onze voorraden om te gaan. Een samenwerking die 100% naar meer smaakt."

Zomerbars Bar Patio en Clothilde Plaasj


Unieke services van groothandel Solucious

Grote voorraad Nodige knowhow en expertise Betrouwbare service

Meer weten? 

Contacteer je accountmanager  

Of ontdek de unieke services van Solucious

Nog meer klantverhalen

betrouwbare horecaleverancier met unieke track-and-trace service


Waarom The Huggy's Bar voor Solucious kiest

  Tijdsbesparing door makkelijk online bestellen
  Huismerken met mooie prijs-kwaliteitsverhouding: controle over je kosten.
  Professionele speler die zich flexibel kan opstellen.

“ De betrouwbare, eersteklas service en het zeer grote assortiment aan competitieve prijzen maakte de keuze voor Solucious vanzelfsprekend. 

Thomas Mémurlin
CEO The Huggy's Bar 


bekijk de case study  

Connecteer jouw bestelsysteem met Solucious

  Zo is de foutenmarge kleiner. 
  Hou je makkelijker controle over je kosten.
 Loopt vooraadbeheer gestroomlijnd en volledig automatisch.

Dankzij onze samenwerking met Solucious en Growzer kunnen we prijzen automatisch aanpassen en in realtime bekijken welke producten we wanneer verkocht hebben en hoeveel die hebben gekost

Jelle Lissens
Food & Beverage Quality Controller bij Bavet


bekijk de case study  Ontdek alle klantverhalen  

Wie is Solucious? 

Solucious is een 100% Belgische groothandel met een ruim assortiment food- aan scherpe prijzen. Als foodservicebedrijf van Colruyt Group leveren we aan meer dan 25.000 professionele klanten. We zijn een horeca groothandel, maar ook een foodservicepartner voor grootkeukens, bedrijven, scholen en overheden. We maken het je graag makkelijk. Want elke minuut in jouw keuken telt. Je bestelt alles eenvoudig online, wij leveren dit tot aan jouw voorraadruimtes. Volgens afspraak natuurlijk, want onze betrouwbare service is vanzelfsprekend. 


Jelle Lissens Food & Beverage Quality Manager Bavet“Omdat wij op Solucious kunnen bouwen – op hun uitgebreide aanbod, betrouwbare leveringen en innovatieve oplossingen – kunnen onze teams in alle Bavet-vestigingen meer tijd besteden aan zaken die er echt toe doen.”
Jelle Lissens Food & Beverage Quality Manager Bavet