6 feestelijke thema's met tips en inspiratie
Meer dan 25 recepten in 6 food-thema's Extra aandacht voor je foodcost en voorbereiding
1. Aperitief: een feestelijke start
Minder personeel tijdens de feestdagen? Deze heerlijke hapjes zijn echte timesavers. Zowel voor je voorbereiding als tijdens de service.
Kant-en-klaar
Enkel opwarmen en serveren? Kies uit reeds bereide hapjes om de werkdruk te verlichten. Denk aan gevulde visschelpen en artisanale wildkroketten.
Snel samengesteld
Mag het wat meer voorbereiding zijn? Deze hapjes bereid je makkelijk voor. Assembleer eenvoudig à la minute.
Ga je voor een aardappelhapje met escargots, parmezaankrokant met kaascrème of een soesje van fazantenpaté?
2. Belgische trots 
Topproducten en -gerechten uit eigen land, dat zetten we ook voor eindejaar graag in de kijker.
Bekijk zeker onze Belgische klassieker op 2 manieren.
Ga je voor eenvoudige kalkoen of verfijnde parelhoen?
Weinig of iets meer mise-en-place?
Standaard gepresenteerd of extra creatief afgewerkt?
3. Uit de zee
Heerlijke producten die er feestelijk uitzien. Groot of klein budget, hier vind je ongetwijfeld inspiratie voor jouw keuken.
Van schaal- en schelpdieren. Tot vis en zeegroenten.
Meer rendement, minder werk met UHP-kreeft
Ken je de rauwe diepvrieskreeft van Pittman? Een handig product voor lagere foodcost, snellere mise-en-place, meer gebruiksgemak, minder waste, betere bewaring, ...
“Ik had de UHP-kreeft al veel eerder willen kennen. Zo makkelijk in gebruik! Zowel voor een professionele chef-kok als een beginnend hulpchef. En vol smaak, of het nu gegrild of gebakken is."
Vincent Rodriguez, chef-kok bij het hotel ‘Les 3 Clés’
4. Touch of the world
Geef een extra wereldse toets aan je feestgerechten. Ga je voor Aziatische keuken of Mediterraanse smaken?
5. Zoete afsluiter
Pure ingrediënten, half-afgewerkt of kant-en-klaar?
Met ons aanbod desserts houd je foodcost en je voorbereiding onder controle.
Dat smaakt zoet: voor jouw gasten én je budget!
Bespaar tijd en geld met La Pâtisserie Du Chef
Ontdek de diverse smaken en formaten en kies je favoriet. Serveer de desserten kant-en-klaar of voeg een eigen signatuur toe.
- Check onze recept 'Javanais café met chocoladequenelle'.
> Bereid voor en assembleer à la minute, dankzij handige producten van Debic Shapes en La Pâtisserie Du Chef.
- Of ga je voor mignardises bij de koffie?
“De kant-en-klare diepvriesdesserts zijn slimme patisserie-oplossingen voor jouw uitdagingen van vandaag. Én artisanaal bereid in België.”
6. Knapperige smaakmakers
Werk je gerechten eenvoudig af met deze crunchy toppings, in verschillende smaken en vormen.
Ontdek ons eindejaarassortiment
Aperitiefhapjes
In porties of grootverpakking, kant-en-klaar of halfafgewerkt, met vis, vlees of veggie.
Inspiratie nodig? Bekijk onze snelle aperitiefhapjes.
Alcoholvrije aperitiefdranken
Alcoholvrije mocktails serveren? Check ons aanbod!
Vis en schaaldieren
Van topkwaliteit, vers of diepgevroren. Dankzij de handige producten win je tijd in je keuken:
voorgesneden viscarpaccio, voorbereide kreeft, kant-en-klare tongrolletjes, ...
Tip: maak deze ingrediënten de ster van je gerecht en werk eenvoudig af.
Check onze gerecht-inspiratie bovenaan deze pagina.
Vlees
Bespaar tijd in je keuken dankzij onze (half-)afgewerkte vleesproducten.
Zoals gevulde kip, uitgebeende kalkoen, carpaccio en meer.
Aardappelen, pasta, groenten en fruit
Ons assortiment bied je producten die de mise-en-place vereenvoudigen.
Van kant-en-klare appeltjes met veenbes of peren in rode wijn, over aardappel of groentengratin, tot voorgegaard witloof en ontpitte appelbollen.
Afwerking: toppings en sauzen
Kant-en-klare producten maken je werk in de keuken wat eenvoudiger. Of het nu een crunchy topping is of een smeuïge saus. De final touch van je gerecht kan niet ontbreken.
Dessert
Win tijd met ons assortiment desserts: klaar voor gebruik of zelf eenvoudig af te werken.
Van exclusieve creaties tot klassieke (ijs)desserts.
Inspiratie nodig? Bekijk onze recepten voor een zoete afsluiter.
Handige tips voor een vlottere service
Hoe je met je team nog efficiënter kan werken
Een goede organisatie is essentieel om je gasten een extra feestelijke service te geven. In tijden van personeelsschaarste is dit niet eenvoudig.
Etiquette- en horecaexpert Kevin Strubbe deelt enkele tips om met jouw vast team ook tijdens de feestdagen rendabel en gastvrij te zijn.
Wie is Solucious?
Solucious is een 100% Belgische groothandel met een ruim assortiment food- aan scherpe prijzen. Als foodservicebedrijf van Colruyt Group leveren we aan meer dan 25.000 professionele klanten. We zijn een horeca groothandel, maar ook een foodservicepartner voor grootkeukens, bedrijven, scholen en overheden. We maken het je graag makkelijk. Want elke minuut in jouw keuken telt. Je bestelt alles eenvoudig online, wij leveren dit tot aan jouw voorraadruimtes. Volgens afspraak natuurlijk, want onze betrouwbare service is vanzelfsprekend.
“Omdat wij op Solucious kunnen bouwen – op hun uitgebreide aanbod, betrouwbare leveringen en innovatieve oplossingen – kunnen onze teams in alle Bavet-vestigingen meer tijd besteden aan zaken die er echt toe doen.”
Jelle Lissens Food & Beverage Quality Manager Bavet