Dinsdag, 27 April 2021 om 10:01

Colruyt Group versterkt haar positie in de foodservicemarkt door de overname van Culinoa

Op 23 april 2021 heeft Colruyt Group 100% van de aandelen van Culinoa verworven. Als foodservice-partner begeleidt en ondersteunt Culinoa meer dan 100 grootkeukens van zorginstellingen in België. De dienstverlening van Culinoa is complementair aan de activiteiten van Solucious, de foodservice business van Colruyt Group. De overname kadert in Colruyt Group’s ambitie om in te spelen op de evoluerende behoeften van professionele klanten en om kwalitatieve catering te bevorderen.

Culinoa: culinaire expertise voor gepersonaliseerde en kwalitatieve maaltijdzorg

Culinoa is een belangrijke speler in maaltijdverzorging in de Belgische zorgsector die woonzorgcentra en andere instellingen ondersteunt bij de uitbating van hun grootkeukens. Culinoa heeft 20 jaar ervaring en is gevestigd in Gembloux (België).  Naast kwalitatieve producten tegen scherpe prijzen biedt Culinoa ook een ruim dienstenpakket aan. Het ondersteunt zorginstellingen ook bij de opmaak van evenwichtige voedingsplannen, receptkaarten en menu’s, bij het opzetten van een efficiënt organisatiemodel en bij de opleiding van het keukenpersoneel. De gebruiksvriendelijke beheersoftware en de persoonlijke begeleiding door Culinoa bevorderen de efficiënte werking en het kostenbeheer van de zorginstellingen. De chef-koks kunnen zich hierdoor focussen op hun kerntaak: het aanbieden van kwalitatieve, evenwichtige en gepersonaliseerde maaltijden aan de bewoners. 

Kennisuitwisseling met Solucious, de foodservice-activiteit van Colruyt Group

De diensten van Culinoa zijn complementair aan de activiteiten van Solucious, de foodservice-specialist van Colruyt Group. Solucious levert foodservice- en retailproducten aan professionele klanten, zoals ziekenhuizen, kmo’s en horeca en onderscheidt zich door  gebruiksgemak, betrouwbare leveringen en transparante prijzen. Solucious en Culinoa werkten al geruime tijd samen. Door de overname kunnen de partners hun samenwerking verder verdiepen en kennis uitwisselen. Door deze investering kan Colruyt Group haar foodservice-expertise versterken, nog beter tegemoetkomen aan de  noden van zorginstellingen en kwalitatieve maaltijdzorg in België ondersteunen.  

De transactie

Colruyt Group verwerft onmiddellijk 100% van de aandelen van Culinoa. Het huidig management blijft aan boord en zal de groei van het bedrijf verder ondersteunen.De transactie zal geen materiële impact hebben op het nettoresultaat van Colruyt Group  in boekjaar 2021/22. Beide partijen zijn overeengekomen geen details met betrekking tot prijszetting of andere voorwaarden van de transactie vrij te geven. De waardebepaling gebeurde door toepassing van marktconforme waarderingsmethodes.