Dinsdag, 3 Mei 2022 om 8:00

Een nieuwe logistieke hub in Luik: Solucious investeert én bespaart

Ons bedrijf breidt uit! Solucious kende de laatste jaren een sterke opmars. Om alle klanten optimaal te beleveren, investeren we in een zesde logistieke hub, deze keer in Luik. Een waardevolle aanvulling op ons logistiek netwerk, waarmee we tegelijk voor een nog betere service én voor duurzame groei kiezen.

Zoveel mogelijk klanten laten genieten van een optimale toeleveringsservice – dat is al lange tijd het hoofddoel van Solucious. Maar een groeiend aantal klanten vereist ook de nodige logistieke voorzieningen. Tot nu toe opereerden we vanuit drie magazijnsites en vijf regionale distributiehubs in Lot, Bornem, Wommelgem, Gent en Gembloux. Een toenemend aantal klanten in de regio Luik vroeg echter om een extra locatie in het oosten van het land. “Deze nieuwe hub biedt ons heel wat groeikansen”, vertelt Peter Vereecken, Head of Transport bij Solucious. “Naast extra capaciteit voor onze klanten winnen we hiermee ook aan efficiëntie. Nóg een voordeel? We staan minder in de file en komen op tijd bij onze klanten aan. We nemen de nieuwe locatie vanaf 3 mei in gebruik.”

Milieuvriendelijk bezorgen

De Luikse hub levert naast meer efficiëntie voor de werking van ons bedrijf – ook een positieve impact voor het milieu. “Dankzij de logistieke spreiding brengen onze chauffeurs een pak minder tijd op de weg door”, legt Peter Vereecken uit. “Zo’n 900 kilometer per dag minder, om precies te zijn. Dat is jaarlijks zes keer de wereld rond! Zo besparen we bijzonder veel brandstof én beperken we onze CO2-uitstoot. Daarnaast staan de transporten richting het oosten van het land minder in de file, waardoor de leveringen nog sneller bij de klant zijn en we kostbare tijd besparen. Een win-win voor klanten, Solucious én het milieu. En voor onze bezorgers, die nu regionaal tewerkgesteld worden in een bekende streek en hun balans tussen werk en privé zo beter kunnen afstellen.”

Intensief gebruik

Net zoals op de bestaande sites van Solucious is ook in Luik met man en macht aan de hub gewerkt. “En dat mag ook, want we zullen het gebouw intensief gebruiken”, vult Peter Vereecken aan. “Vanuit onze magazijnen sturen we dagelijks honderden bestellingen richting de hub, gegroepeerd op temperatuur. De orders worden er ’s avonds en ’s nachts verzameld, zodat onze bezorgers ze in alle vroegte bij de klant in eigen regio kunnen afleveren. Zo zijn de bestelde goederen op tijd aanwezig en verkleinen we de impact op het verkeer overdag.”

Onze teams kijken alvast uit naar de ingebruikname van deze locatie in Luik en kunnen niet wachten om alle voordelen ervan maximaal te benutten.