1. Home/
  2. Solucious nieuws

Vrijdag, 21 Juni 2024 om 12:01

De mosselketen gesmeerd door Solucious!

Het mosselseizoen is weer aangebroken in België en dit jaar belooft het iets speciaals te worden. Colruyt Group oogst voor het tweede jaar op rij Belgische mosselen en Solucious speelt een cruciale rol in het seizoen door de logistiek te verzorgen. Van het moment dat de mosselen in de haven aankomen tot ze in de keukens van restaurants belanden, zorgt Solucious voor een vlekkeloze distributie.

Het mosselseizoen is weer aangebroken in België en dit jaar belooft het iets speciaals te worden. 
Colruyt Group oogst voor het tweede jaar op rij Belgische mosselen en Solucious speelt een cruciale rol in het seizoen door de logistiek te verzorgen. Van het moment dat de mosselen in de haven aankomen tot ze in de keukens van restaurants belanden, zorgt Solucious voor een vlekkeloze distributie.

Van zee tot bord

Zodra de zeeboer de mosselen oogsten, begint Solucious met de logistieke operatie. Dankzij de efficiënte systeem blijft de versheid van de Belgische mosselen behouden, zodat ze in optimale conditie aankomen.

Een van de belangrijkste prioriteiten van Solucious is het waarborgen van de versheid van de mosselen. Door gebruik te maken van geavanceerde koeltechnologieën en een snelle distributieketen, garanderen ze dat de mosselen zo vers mogelijk blijven. Dit betekent dat restaurants en chefs altijd kunnen rekenen op de hoogste kwaliteit.

Nieuw dit jaar is dat Solucious een testproject start met enkele lokale horeca-zaken om de betrouwbaarheid te hanteren. Deze samenwerking bevordert niet alleen de lokale economie, maar zorgt er ook voor dat die horeca-zaken de mosselen op hun best serveren.

Duurzaam en lokaal - een belangrijke focus

In de moderne voedselindustrie is duurzaam en lokaal inkopen belangrijker dan ooit. Solucious begrijpt dit en zet zich in voor duurzame praktijken in hun hele operatie.

Het behoud van de zeeën en de vispopulatie is cruciaal voor de toekomst van de visserij. Solucious werkt samen met vissers die duurzame methoden gebruiken, zodat de mosselen op een milieuvriendelijke manier worden geoogst. Dit helpt niet alleen de ecosystemen te beschermen, maar zorgt er ook voor dat toekomstige generaties genieten van mosselen.

Door te kiezen voor lokale producenten, ondersteunt Solucious de Belgische economie en dat de producten altijd vers zijn. Lokale sourcing vermindert ook de ecologische voetafdruk, omdat er minder transport nodig is. Dit is een win-win situatie voor zowel de producenten als de consumenten.

Beleef de smaak van verse Belgische mosselen

Het Belgische mosselseizoen biedt een unieke kans om te genieten van de beste mosselen die ons land te bieden heeft. Of je nu een chef bent die nieuwe gerechten wil uitproberen, een restaurant eigenaar die je klanten wil verrassen, of een seafood liefhebber die gewoon houdt van een goede mosselmaaltijd, dit seizoen is voor jou.

Nodig je vrienden en familie uit voor een gezellige mosselavond of bezoek een van de deelnemende restaurants om te genieten van de culinaire creaties van getalenteerde chefs. De mogelijkheden zijn eindeloos en de smaak is onvergetelijk.

Sluit je aan bij andere mosselliefhebbers en maak van dit seizoen een feest. Deel je favoriete recepten, probeer nieuwe bereidingswijzen, en geniet van de gemeenschap die ontstaat rondom deze heerlijke zeevruchten.

Samengevat

Het Belgische mosselseizoen is een tijd van vreugde en culinaire ontdekkingen. Met de betrokkenheid van Solucious in de logistiek en distributie, kun je er zeker van zijn dat de mosselen dit jaar van topkwaliteit zijn. Door te kiezen voor duurzame en lokale bronnen, draag je bij aan een betere toekomst voor de zeeën en de visserij.

Dus waar wacht je nog op? Ontdek hieronder de deelnemende restaurants en proef zelf de heerlijke Belgische mosselen. Laat je verrassen door de smaken en geniet van een onvergetelijke culinaire ervaring. 

Landkaart mosselen

Mosselen