1. Home/
  2. Solucious nieuws

Woensdag, 24 April 2024 om 12:00

Ecovadis erkent onze duurzaamheidsinspanningen met brons!

Solucious behaalt brons in zijn eerste duurzaamheidsbeoordeling van EcoVadis! Met deze award staan we in de top van bedrijven die de afgelopen 12 maanden door EcoVadis zijn beoordeeld. En daar zijn we supertrots op!

EcoVadis biedt een toonaangevende oplossing voor het monitoren van duurzaamheid in wereldwijde toeleveringsketens. Met behulp van innovatieve technologie en expertise op het gebied van duurzaamheid stimuleren ze bedrijven om meer duurzame praktijken na te streven en ondersteunen ze bij de toepassing hiervan. Hun methodologisch kader beoordeelt het beleid, de maatregelen en gepubliceerde rapportages van bedrijven op het gebied van Milieu, Arbeids- & Mensenrechten, Ethiek en Duurzame Inkoop. Een team van internationale duurzaamheidsdeskundigen analyseert en controleert de gegevens van bedrijven om betrouwbare beoordelingen te creëren, waarbij ze rekening houden met de sector, omvang en geografische locatie van elk bedrijf.


Onze algemene score plaatst Solucious in de top 13% van de door EcoVadis beoordeelde bedrijven in de groothandel in voedings- en genotmiddelen. Daarnaast zijn we bijzonder trots op onze prestaties op specifieke duurzaamheidscriteria. Zo bevinden we ons op het gebied van milieu in de top 9% van de beoordeelde bedrijven in onze sector. Ook in duurzame inkoop en ethiek presteren we bovengemiddeld, waarbij we respectievelijk in de top 24% en 23% van de beoordeelde bedrijven staan.


Het behalen van een bronzen medaille en het opmerkelijk hoog scoren op diverse duurzaamheidscriteria benadrukt onze voortdurende inzet voor een duurzame toekomst. Als leiders in de foodservice-industrie laten we zien dat het mogelijk is om zowel zakelijk succes als duurzame praktijken te bevorderen en zo een positieve impact te hebben op zowel het milieu als de gemeenschap.


Op weg naar zilver! We zijn vastberaden om onze duurzaamheidsinspanningen voort te zetten en te blijven streven naar verbetering. Het behalen van de bronzen medaille is slechts een eerste stap op ons pad naar een nog duurzamere toekomst.