Dinsdag, 16 Maart 2021 om 11:00

Solucious zet schouders onder Dag van de Zorg

In 2020 was het duidelijker dan ooit: mensen die in de zorg werken, dat zijn échte helden. De jaarlijkse Dag van de Zorg staat dit jaar dan ook meer dan ooit in het teken van de zorgverleners. Voor de bijbehorende campagne ‘Ik hou van u’ bezorgt Solucious, het foodservicebedrijf van Colruyt Group, de komende dagen 3.000 verrassingsboxen aan zorgmedewerkers in heel Vlaanderen.

Medewerkers in de zorg: we kunnen niet zonder. Het voorbije jaar hebben we, nog meer dan anders, hun veerkracht en doorzettingsvermogen ervaren. Dat maakt deze editie van de Dag van de Zorg, die dit jaar op zondag 21 maart plaatsvindt, nog specialer. De organisatie achter “Dag van de Zorg” roept deze editie dan ook uit tot een feestdag voor professionele zorgverleners, vrijwilligers en mantelzorgers.


Week van de Zorg

Traditioneel zetten zorginstellingen tijdens de Week van de Zorg de deuren open voor het grote publiek. Dit jaar wordt het uiteraard anders ingevuld. Onder de noemer Aan iedereen die zorgt … ik hou van u, staan zorgmedewerkers vanaf 15 maart zeven dagen lang in de spotlights. Op het programma staan onder andere een online talkshow, Joris Hessels en Dominique Van Malder die vanuit verschillende zorglocaties plaatjes draaien, jeugdbewegingen op zangtour en muzikanten die zorgorganisaties bezoeken met hun cover van ‘Ik hou van u’. Zorgorganisaties zingen volgende week ook zelf massaal ‘Ik hou van u’. Op zondag 21 maart spelen Vlaamse beiaardiers het nummer in alle steden om precies 12 uur.


3000 Verrassingsboxen

Zorgorganisaties konden vooraf deelnemen aan een wedstrijd en eén van de 3.000 verrassingspakketten winnen voor hun zorgverleners. De pakketten worden geschonken door een aantal partners van Dag van de Zorg. Eén van die partners is Solucious, dat als foodservicebedrijf het hele jaar door de keukens van woonzorgcentra, ziekenhuizen, scholen belevert. We zetten daarom graag mee de schouders onder de Dag van de Zorg, door als logistieke partner ons steentje bij te dragen. De 3.000 pakketten werden samengesteld door een maatwerkbedrijf, Solucious levert ze de komende dagen bij de bijna 60 winnende zorginstellingen in heel Vlaanderen. In de box doen ook andere bedrijven van Colruyt Group hun bijdrage: ook Spar, Collect and Go en Colruyt Group Academy dragen de medewerkers van de zorg een warm hart toe.