Veggie tips van Seppe Nobels en Michaël Sels
Graag stap voor stap naar plantaardig? Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA, deelt zijn favoriete half-half-gerecht.
Groentechef Seppe Nobels toont hoe je de pure smaak van groenten maximaal behoudt: door ze te poffen.
Een plantaardige wrap bomvol eiwitten die ook nog eens goed is voor je foodcost? Michaël Sels inspireert.
Seppe Nobels verklapt hét geheim voor een lage foodcost: knolgroenten pekelen.
Vindingrijk met veggie
Creatief koken met groenten en plantaardige vervangers zit in de lift. Het was nog nooit zó makkelijk om te experimenteren met beetgare en plantaardige lekkernijen. Voor smaakbommetjes die zelfs flexitariërs niet doen twijfelen. Solucious trakteert je op inspiratie voor een groener menu!
Smaakvol switchen
In samenwerking met partner Bonduelle
Maak vertrouwde gerechten plantaardig in een handomdraai. Zonder vlees, maar met de lekkerste groenten en peulvruchten!
Een Kip Pilav wordt een KikPilav, een Boeuf Bourguignon wordt zo een heerlijke Biet Bourguignon. Klaar om je gasten te verrassen?
5 Vegan tips van Le Botaniste
In restaurant Le Botaniste serveren ze enkel 100% vegan en biologische gerechten. Gregory, mede-oprichter en chef, legt uit over de favoriete vegan gerechten en producten.
"Voorzie voor je vegetarische klanten ook eens iets anders. Mensen zijn zeer aangetrokken tot wat Oosters is. Een curry is altijd al het bestverkopende gerecht geweest."
Creatief aan de slag in samenwerking met onze partners
Mediterraanse pokébowl met falafel van rode biet
Een funky versie van een traditionele pokébowl
Met lekkere dressing
Handige tips
Hoe spreek je zowel flexitariërs, vegetariërs als veganisten aan met de menukaart in je horecazaak of grootkeuken?
Vlotte service
Met plantaardige ingrediënten kan je véél richtingen uit. Veggie zorgt voor meer flexibiliteit met minder moeite. Zowel in de mise-en-place als tijdens het koken! De kortere gaartijden en veelzijdigheid van groenten en vleesvervangers zorgen voor instant winners in je race tegen de klok.
Makkelijke recepten
Eenvoudige en allergenenvrije chocolademousse
Eenvoudig om te maken en klassieke topper
Met zuivelvervanger
Bomvol eiwitten
Eiwitten zijn de ideale voedingsbodem van een gezond eetpatroon. Maar dat je die dagelijkse portie enkel uit dierlijke producten haalt, is kant-en-klare onzin. Soja, peulvruchten, linzen, noten, tofu ... Makkelijk toegevoegd, heerlijk afgekruid.
Snel je gerecht vegetarisch maken?
Vervang vlees of zuivel simpelweg door plantaardige producten die je gebruikt op dezelfde manier.
Vleesvervangers van Garden Gourmet
100% plantaardige alternatieven voor vlees
Ruim aanbod: vegetarische burger, schnitzel, filetstukjes ...
Duurzame verpakking
Vegan kaas van Nurishh
Makkelijk te gebruiken, net zoals kaas
Zuivelvrij, lactosevrij, natuurlijke smaak- en kleurstoffen, rijk aan calcium & vitamine B12
Peulvruchten van Bonduelle
Goedkoop en lang houdbaar
Makkelijk te bereiden
Bron van plantaardige eiwitten
Waarom
...vindt Solucious dit belangrijk?
Solucious is partner van de VeggieChallenge én neemt deel aan de Green Deal Eiwitshift. Plantaardig eten is duurzaam, en we beseffen het belang van een gezond milieu. Daarom zetten we ons veggie en vegan assortiment in de kijker.
...zou je dit op je menu zetten?
- Je kan meer klanten bedienen! De klassieke vegetariërs en veganisten, maar ook flexitariërs en wie een specifiek dieet volgt (door allergieën, intoleranties of religie, zoals koosjer of halal).
- En natuurlijk omdat het een duurzame keuze is.
Wie is Solucious?
Solucious is een 100% Belgische groothandel met een ruim assortiment food- aan scherpe prijzen. Als foodservicebedrijf van Colruyt Group leveren we aan meer dan 25.000 professionele klanten. We zijn een horeca groothandel, maar ook een foodservicepartner voor grootkeukens, bedrijven, scholen en overheden. We maken het je graag makkelijk. Want elke minuut in jouw keuken telt. Je bestelt alles eenvoudig online, wij leveren dit tot aan jouw voorraadruimtes. Volgens afspraak natuurlijk, want onze betrouwbare service is vanzelfsprekend.
“Omdat wij op Solucious kunnen bouwen – op hun uitgebreide aanbod, betrouwbare leveringen en innovatieve oplossingen – kunnen onze teams in alle Bavet-vestigingen meer tijd besteden aan zaken die er echt toe doen.”
Jelle Lissens Food & Beverage Quality Manager Bavet